23948sdkhjf

Høj graveaktivitet ødelægger kabler og koster årligt trecifret millionbeløb

Hver uge bliver der gravet flere end 300 kabler over i Danmark, og skaderne beløber sig til op mod 300 millioner kroner årligt. Det er især tele- og internetforbindelsen, som bliver gravet over.

Det viser en analyse, som brancheorganisationen Fiberalliancen, der samler landets energiselskaber med fibernetaktiviteter, har foretaget.

Det skriver Berlingske.

En af årsagerne til, at tele- og datakabler rammes hårdt, er ifølge Fiberalliancen, at de ofte ligger forrest, når der bliver gravet i fortove og vejrabatter.

- Der er temmelig mange graveskader med over 16.000 på et år, og da dette er de indberettede skader, kan tallet godt være større endnu. Med den meget høje graveaktivitet i Danmark på grund af accelereret udbygning af fjernvarmenettene og udbygning af fibernettene må vi desværre nok forvente, at vi ender på samme niveau i 2022 og måske nogle år endnu. Det koster samfundet dyrt og giver uheldige afbrydelser for såvel virksomheder som kunder og rammer også, nu hvor mange flere arbejder hjemmefra, siger Christian Berg fra Green Power Denmark og formand for Dansk Ledningsejerforum, som repræsenterer alle ejerne af el-, vand-, spildevand-, gas-, fjernvarme- og fiberledninger, til Berlingske.

De fleste overgravninger skyldes forkert aflæsning af kort.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125