23948sdkhjf

Nature Energy klar til at tænde nyt biogasanlæg

Den første lastbil med biomasse er rullet ind på Nature Energys biogasanlæg i Kværs. Om få uger leveres den første grønne, dansk-produceres gas til gasnettet

De 26 meter høje siloer på anlægget i Kværs kan hver især rumme 9500 kubikmeter biomasse. 

Lige nu er de ved at blive fyldt med podemateriale fra søster-anlægget ved Glansager, så den biologiske proces kan startes.

Når anlægget er i fuld produktion, vil det lave omkring 20 millioner kubikmeter grøn biogas. Det kan man opvarme omkring 20.000 huse med i et helt år eller man kan køre omkring 50 millioner kilometer i lastbil med den mængde gas.

Det fortæller Nature Energy i en pressemeddelelse.

Der kan være lugtgener i opstartsfasen

Selvom biogasanlægget er et helt lukket system, så kan der være lugtgener.

- Især i opstartsfasen, fortæller driftsleder Gudmund Vejbæk Jepsen og fortsætter:

- Men vi har tømt tankene for luft og fyldt dem med CO2 leveret af vores samarbejdspartner Strandmøllen, der blandt andet producerer klima-neutralt CO2, fra Nature Energy Korskro. Når selve gassen begynder at blive dannet, bliver CO2’en rømmet igennem et kulfiter. CO2 er lugtfrit og de spor der kan være af andre gasser, bliver fanget i kulfilteret, forklarer han.

Ved planlagt vedligehold eller situationer, hvor kortvarige lugtgener forventes, orienteres naboer så vidt muligt på forhånd.

De nærmeste naboer er inviteret til rundvisning og dialog på anlægget og til foråret, når de ydre forhold på anlægget er færdiggjort, forventer Nature Energy Kværs at holde åbent hus for alle interesserede.

Organiske affaldsprodukter

I år forventes biogas at udgøre hele 40 procent af gassen i gasnettet i Danmark og den politiske ambition er at nå 100 procent senest i 2030.

Biogas laves af organiske affaldsprodukter som det, der ligger i vores grønne poser under køkkenvasken, gylle, dybstrøelse og industriaffald fra blandt andet slagterier.

- På den måde er biogas en vedvarende energiressource på lige fod med sol og vind, siger Gudmund Vejbæk Jepsen og henviser til, at så længe der er mennesker på jorden, skal vi producere mad og det giver restprodukter, der ikke kan spises.

Nature Energy leverer biogas til gasnettet fra sine 13 biogasanlæg i Danmark og er på vej med flere anlæg både herhjemme, i Europa, USA og Canada.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Biogas
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547