23948sdkhjf

Analytiker om nedjustering hos Vestas:- Det nærmer sig elendigt

For tredje kvartal i træk må Vestas nedjustere sine forventninger og kvartalsregnskabet er ”svagere end forventet”, siger aktieanalysechef

For tredje kvartal i træk må vindmølleproducenten Vestas nedjustere forventningerne til omsætningen, så den nu er på 14,5-15,5 milliarder euro, mod tidligere 14,5-16 milliarder euro. 

Samtidig nedjusteres forventningen til overskudsgraden før særlige poster til minus 5 procent, hvor forventningen tidligere var mellem 0 og minus 5 procent.

Og det er et svagere kvartalsregnskab end ventet, siger aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen.

- Det er bestemt svagere end det, som var forventet. Det nærmer sig elendigt, når man kigger på nedjusteringen. Men Vestas har også svære vilkår. Det vi ser, er, at besvær med forsinkelser i forsyningskæden, som Vestas indtil nu har håndteret selv, spilder over i projektafleveringen og giver forsinkelser. Det overskygger alt andet i regnskabet, siger Jacob Pedersen.

Men der er også lyspunkter i kvartalsregnskabet, hvis man dykker ned i tallene, siger Jacob Pedersen.

- Serviceforretning er stærk og indtjeningen følger med, så det giver et stærkt indtryk. Ordreindgangen er stadig ikke særlig stærk, men man rykker rigtig meget på priserne. Til sammenligning er prisen, målt pr. megawatt, omkring 30 procent højere end den var i tredje kvartal sidste år. De prisstigninger skulle meget gerne blive endnu større, så de kan løfte Vestas, så de bliver rentable næste år, siger Jacob Pedersen.

Det nedslående kvartalsregnskab til trods er Jacob Pedersen fortrøstningsfuld for Vestas’ kommende regnskabsår.

- Det ligger ikke i Vestas’ meddelelse i dag, at de nedskalerer, og det har flere af konkurrenterne jo gjort. Så det skulle gerne give dem noget spillerum på markedet. Lige nu er der en grov overvægt af tristesse i Vestas forretning, fordi man ikke har kunnet give de her prisstigninger videre til kunderne. Men i 2023 skulle vi gerne se, at ordreindgangen går væsentligt op, fordi der er en masse politiske initiativer i gang. Så når vi kigger et år frem, har jeg et klar forventning om, at Vestas vil stå et helt andet sted, siger Jacob Pedersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133