23948sdkhjf

Magistraten godkender syv geotermiske anlæg i Smilets by

Der er i dag taget endnu et skridt i den grønne omstilling af Aarhus, hvor målet er, at geotermi i 2030 skal dække 20 procent af aarhusianernes varmeforbrug.

Magistraten i Aarhus har i dag godkendt en principindstilling om et geotermiprojekt til varmeproduktion til fjernvarmenettet. 

Politikerne skal senere tage stilling til konkrete fysiske placeringer.

- I Aarhus har vi et ambitiøst mål om at være en CO2-neutral by i 2030, og i det regnskab spiller varmeforsyningen til borgerne og virksomhederne en stor rolle. Det er derfor meget glædeligt og vil være banebrydende, at vi nu åbner for geotermi, en grøn, uudtømmelig energikilde jordens indre, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Kredsløb og geotermiselskabet Innargi præsenterede i begyndelsen af året et samarbejde om at lave et geotermisk anlæg i Aarhus. Anlægget er et vigtigt led i kommunens ambitiøse klimamålsætning.

Det konkrete projekt omhandler etablering af 111 MW geotermianlæg. Det fuldt udbyggede projekt indeholder syv geotermiske anlæg.

Projektet har været i høring hos berørte parter, som ikke har haft nogen indvendinger.

Projektet bliver gennemført i faser. Da den endelige placering af anlæggene endnu ikke er fastlagt, er det nødvendigt at faseopdele projektgodkendelsen, så projektet i første fase overordnet godkendes i forhold til samfunds-, forbruger- og selskabsøkonomiske vurderinger.

Se nøgletal for:
Læs mere om: geotermi geotermianlæg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.653