23948sdkhjf

European Energy får grønt lys til kystnær havvindmøllepark

Energistyrelsen har den 26. oktober 2022 meddelt etableringstilladelse til Frederikshavn Havvindmøllepark. 

Frederikshavn OWF ApS har med tilladelsen fået ret til at opføre elproduktionsanlægget Frederikshavn Havvindmøllepark. Bag Frederikshavn OWF står European Energy. 

Andreas Karhula Lauridsen, Head of Offshore Wind hos European Energy, er glad for at have modtaget etableringstilladelsen. 

- Vi har arbejdet intenst med vores planer i Frederikshavn. Derfor er vi tilfredse med tilladelsen fra de nationale og lokale myndigheder. Det er en vigtig milepæl for os og vi går nu i gang med at modne projektet og sikre den nødvendige økonomiske fundament, siger Andreas Karhula Lauridsen. 

European Energy er i dialog med en række lokale investorer angående anvendelsen af strømmen i et PtX-projekt på havnen i Frederikshavn.

- Vi ser store muligheder i anvendelsen af strømmen fra vindmøllerne i et PtX-anlæg i Frederikshavn, siger Andreas Karhula Lauridsen. 

Ligger stort høringsarbejde bag

Energistyrelsen har truffet afgørelsen på baggrund af Frederikshavn OWF´s ansøgning om etableringstilladelse fra den 20. maj 2022 og er meddelt i henhold til § 25 i lov om fremme af vedvarende energi. 

Energistyrelsen og Frederikshavn Kommune gennemførte i perioden den 25. maj 2022 – 5. august 2022 en offentlig høring af miljøkonsekvensrapporten for Frederikshavn Havvindmøllepark. 

European Energy håber at idriftsætte møllerne i første kvartal af 2024.

Fakta om projektet

  • Projektet omfatter opstilling af op til fem havvindmøller på en højde op til 256 meter.
  • Projektet har en samlet kapacitet på 72 MW.
  • Vindmøllerne placeres fire kilometer fra kysten ved Frederikshavn Havn og 1,8 kilometer fra kysten ved Hirsholmene.

Kilde: Energistyrelsen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.582