23948sdkhjf

Varmeforsyningsselskab på vej til Danmarks eneste kommune uden fjernvarme

Et enigt Plan-, Teknik- og Miljøudvalg i Stevns Kommune indstiller nu til kommunalbestyrelsen, at det gives grønt lys til at etablere et kommunalt varmeforsyningsselskab under KLAR Forsyning.

Det oplyser formanden for udvalget, Flemming Petersen (V), til SN.dk.

For interessen for at skifte naturgas og andre energikilder ud med fjernvarme var ikke til at tage fejl af, da der for nyligt blev holdt to borgermøder i Hårlevhallen - også selv om, at borgerne risikerer at skulle vente op til seks år på fjernvarmen.

- Vi er helt klar over, at vi står med en hastesag, og derfor har vi allerede før borgermøderne i Hårlevhallen sat gang i planen med at etablere et kommunalt varmeforsyningsselskab. Nu kommer så den formelle beslutning om at indgå i et samarbejde med KLAR Forsyning om opgaven, siger Flemming Petersen til SN.dk og tilføjer:

- Vi er den eneste kommune i landet, der ikke har fjernvarme - enten som selvstændig forsyningsenhed eller fra én af nabokommunerne. Derfor håber jeg meget, at det bliver en enstemmig beslutning i kommunalbestyrelsen at træffe den principielle beslutning om at etablere et kommunalt varmeforsyningsselskab, siger han.

Udvalget har ikke lagt sig fast på, hvad selskabet skal hedde, men arbejder med en arbejdstitel, der hedder Stevns Fjernvarme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094