23948sdkhjf

Varmeværk får million-regning for forurening

Fjerritslev Fjernvarme har modtaget en regning på 1,4 mio. kr. for transport af tungmetalforurenet spildevandsslam til Tyskland. Men den regning har værket ikke tænkt sig at betale.
Jammerbugt Forsyning, der i første omgang har betalt for at få kørt det cadmiumholdige slam til Tyskland, fordi det var for forurenet til at blive kørt ud på markerne, har nu sendt regningen på 1,4 mio. kr. videre til Fjerritslev Fjernvarme, som, forsyningen mener, er skyld i forureningen. Det skriver Nordjyske.dk.

Fjerritslev Fjernvarme er et flisefyret varmeværk, og netop flis er kendt for at indeholde cadmium. Ud fra analyser er Jammerbugt Forsyning sikker på, at varmeværket i Fjerritslev er forureneren. Det benægter værket imidlertid og har altså ikke til sinds at betale regningen på 1,4 mio.kr.

- Cadmium kan jo komme mange steder fra, og vi overholder grænseværdierne, målt hen over året, fastslår bestyrelsesformand for Fjerritslev Fjernvarme, Benny Hegelund, overfor Nordjyske.dk.

Analyser har vist op til 33 gange det tilladelige indhold, og ved den seneste måling i juni blev der målt 11 gange forhøjet indhold.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093