23948sdkhjf

Høring om sydligere placering af havvindmøllepark

Energistyrelsen åbner nu for en supplerende 5-ugers offentlig høring af den marine del af miljøvurderingen af planen for Hesselø Havvindmøllepark.

Det sker efter, at forligskredsen bag Klimaaftale om grøn strøm og varme af 25. juni 2022 har besluttet at rykke området for Hesselø Havvindmøllepark til en sydligere lokalitet.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Energistyrelsen inviterer derfor borgere, virksomheder, myndigheder og andre med interesse i den kommende Hesselø Havvindmøllepark med tilhørende anlæg på land til at indsende deres ideer og forslag til, hvad der skal indgå i den marine del af miljøvurderingen af planen (SMV) for Hesselø Havvindmøllepark.

Den strategiske miljøvurdering (SMV) og miljøkonsekvensvurderingen (VVM) af landdelen af Hesselø Havvindmøllepark er uændret, og er derfor ikke en del af denne høring, da den indgik i den tidligere offentlige høring i februar-marts 2021.

Idéhøringen løber over en periode på fem uger - fra mandag den 11. oktober til mandag den 14. november 2022.

Miljøkonsekvensvurderingen af det konkrete projekt (VVM) på havet vil blive gennemført i perioden 2025-2026, når vinderen af udbuddet for Hesselø Havvindmøllepark er udpeget.

Senere i 2026 forventes etableringstilladelsen (VVM-tilladelsen) til Hesselø Havvindmøllepark at kunne udstedes, hvis miljøvurderingsprocessen understøtter en tilladelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062