23948sdkhjf

Vestforbrænding prækvalificerer tre entreprenører til opførelsen af CO2-fangst-anlæg

I august blev Vestforbrænding udvalgt til at deltage i udbuddet om tildeling af tilskud fra den statslige CCSU-pulje på 8,168 mia. kr.

Vestforbrænding er nu godt i gang med at byde på Energistyrelsens tilskud til CO2-fangst og -lagring - og samtidig i gang med at gøre sit eget udbud færdigt. 

Det er udmundet i prækvalificeringen af tre entreprenører til opførelse af selve CO2-fangstanlægget, såfremt Vestforbrænding får tilskuddet fra Energistyrelsen. 

Det drejer sig om Aker Carbon Capture Norway AS and Hitachi Zosen Inova AG, Ammongas A/S og Technip Energies France.

- Vi har haft en god markedsdialog og er tilfredse med, at vi nu kan prækvalificere tre stærke aktører. Det styrker vores kommende arbejde med at indgå i en dialog om, hvem der endeligt skal vinde kontrakten, hvis vi får tilskuddet af Energistyrelsen, siger Andreas Christoffer Lund, Vestforbrændings programleder for CO2-fangst.

Vestforbrænding har gennem en længere periode arbejdet med markedsdialog for at få flest mulige aktører med. Der har været stor interesse for og villighed til at deltage i udbuddet.

- Det viser, at der er et modent marked for entreprenører, der kan bygge de grønne teknologier, som er afgørende for at indfri vores klimamål. Det materiale vi har set fra entreprenører lever fuldt op til vores forventninger og vi ser frem til det videre arbejde, siger Andreas Christoffer Lund.

Se nøgletal for:
Læs mere om: CO2
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.549