23948sdkhjf

PowerSense: Gennembrud i Europa

Samarbejde med EKF har givet kræfter til at vinde nye kunder og skabe bedre balance i forretningen
Sidste år lukkede vi aftaler med kunder i Holland og i Belgien, og i år har vi foreløbig vundet to nye kunder i England, en i Danmark og en i Sverige. Så der er for alvor ved at være hul igennem på det europæiske marked, fortæller CEO for PowerSense, Brian Sørensen.

Holte-virksomheden PowerSense A/S udvikler avanceret monitorerings- og kontroludstyr, som hjælper energiselskaber over hele verden med at optimere deres el-net. Virksomheden blev grundlagt i 2006, og efter flere år med meget store udviklingsomkostninger, blev 2011 det første år med sorte tal på bundlinen.

- Den stigende omsætning i Europa giver os en meget bedre balance i forretningen. For tre år siden kom næsten 100 procent af vores omsætning fra en stor kunde i Australien. I år bliver det nærmere 50 procent, siger CEO Brian Sørensen.

Ny likviditet satte fart under væksten
Med verdens energiselskaber som kunder, er PowerSense en virksomhed med relativt få, men meget store kunder. Store kunder betyder store projekter og dermed store opstartsomkostninger. Et typisk pilot-projekt i PowerSenses verden varer seks til 18 måneder og kan koste en halv million kroner eller mere. Det trækker hårdt på driftskreditten i en ung virksomhed.

For blot et år siden virkede den flotte fremgang derfor ikke realistisk. PowerSense havde dengang brug for mere likviditet for at kunne gennemføre pilot-programmer og test-installationer hos nye kunder.

Løsningen kom via EKF (Eksport Kredit Fonden), som hjælper danske virksomheder med at finansiere deres eksportforretninger. EKF stillede i forsommeren 2011 en kaution til PowerSense, som betød, at selskabet fik en ny driftskredit i Nordea på op til 15 millioner kroner.

Dermed var rammerne på plads for, at PowerSense målrettet kunne satse på at vinde nye kunder.

- Aftalen med EKF gav os likviditet til at tage ti nye kunder ind. Uden eksportkautionen fra EKF ville tre eller fire være vores maksimum, siger CEO Brian Sørensen fra PowerSense A/S.

- Da vi manglede likviditet, var vi nødt til at sige nej til ordrer. Nu sætter vi fart under vores ambition om at vokse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093