23948sdkhjf

Danske virksomheder på vindoffensiv i Brasilien

10 danske virksomheder udstiller i år på Brazil Windpower 2012 i Rio de Janeiro sammen med Danish Wind Energy Group og Vindmølleindustrien.
Da messen Brazil Windpower i Rio de Janeiro onsdag slog dørene op, var det med deltagelse af hele 10 danske virksomheder, der på den danske fællesstand stod klar til at vise sidste nyt inden for dansk vindteknologi.

Messen med tilhørende konference løber fra d. 29. til 31. august, og det er 2. gang der organiseres et fælles dansk fremstød netop her.

Et samarbejde mellem Danish Wind Energy Group, Vindmølleindustrien og Eksportrådet har gjort det muligt at danne de perfekte rammer for de danske virksomheder i den Danske Pavillon. Pavillonen fylder igen i år 100 m2 på den voksende messe i Brasilien, hvor besøgstallet har været opadgående de seneste år og forventes at stige til langt over 3.000 i 2012.

Brasilien - et vindmarked i vækst
Det brasilianske vindmarked har i de seneste år oplevet stor vækst, og er derfor et spændende marked for danske virksomheder at profilere sig på. Vindenergi er den hurtigst voksende energikilde i Brasilien, derfor forventer man en stigende interesse for messen.

Danske Liftra er med på messen for anden gang. Her udstiller virksomheden sit løfteudstyr, der blandt andet bruges til at løfte de tons tunge møllevinger.

- På Brazil Wind Power har vi haft en del gode møder. Heraf nogle hvor den indledende kontakt blev skabt under deltagelsen sidste år, men hvor indholdet nu bliver konkretiseret, så vi er bestemt med her igen i 2013, lyder det fra Sales Director, Carsten Hjort Bjerre, der oplyser, at virksomheden forventer at lande de første ordrer i Brasilien indenfor de næste 12 måneder.

En positiv oplevelse
En anden dansk deltager på messen er Mita Teknik, der er med for første gang. Her er Kim Abildgaard, Sales Director for virksomheden, der blandt andet producerer kontrolsystemer til vindmøller, også positiv overfor fremstødet.

- Det har været godt at deltage og positivt at komme på et marked, hvor kunderne har ordrer, der rækker både to og tre år ud i fremtiden. Men hvordan markedet udvikler sig fremover er endnu for tidligt at sige, siger Kim Abildgaard.

I 2011 blev 50 procent af de installerede vindmøller i Mellem- og Sydamerika opstillet i Brasilien og det forventes, at de nuværende 1,5 GW vil være øget til 7 GW inden 2016 og 15 GW inden 2020. Der er derfor store forventninger til den øgede efterspørgsel fra sambanationens vindindustri og til samarbejds- og salgspotentialet på netop dette marked.

Kilde: Danish Wind Energy Group

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094