23948sdkhjf

Esbjerg kobler nyt datacenter på fjernvarmenettet

Esbjerg Kommune har indgået en flerårig aftale med Bulk Data Centers om opbevaring af kommunens IT-miljø.

Indtil nu har kommunen haft en decentral strategi med placering af serverparken på udvalgte lokationer, men det er ikke længere tidssvarende i forhold til den stigende datamængde og dermed også stigende CO2-udslip samt behovet for øget konnektivitet og fysisk fleksibilitet.

- Vi er rigtig glade for at Esbjerg Kommune har valgt Bulk Data Centers og dermed vores grønne co-location løsning. Vi er et norsk selskab, som de sidste 3 år er blevet en integreret del af Esbjergs internationale økosystem, og som gør brug af lokal dansk arbejdskraft, siger Kristian Kofoed-Solheim, nordisk salgsdirektør hos Bulk Data Centers.

Bæredygtighed og en reel grøn profil har vejet tungt i beslutningsprocessen og valget af Bulk Data Centers som samarbejdspartner. Datacenterets placering tæt på udbuddet af vedvarende energi fra havvindmølleparkerne i Esbjerg betyder, at der ikke tabes værdifuld energi fra produktion til forbrug. 

For Esbjerg Kommune isoleret set betyder skiftet til Bulk Data Centers en reduktion i CO2-udslippet fra færre lokationer og de energioptimerende initiativer hos Bulk Data Centers.

- Det er planen, at Datacenteret i Kjersing skal tilkobles det lokale fjernvarmenet i 2023, hvilket betyder, at brugerne af Esbjerg Kommunes tjenester i sidste ende er med til at levere bæredygtig varme til de nærliggende husstande. Vi er ikke i tvivl om at det kommende samarbejde med Esbjerg Kommune vil føre til flere innovative ideer til gavn for nærmiljøet og klimaet. Konkret vil der blive indtænkt solenergi og understøttelse af biodiversitet, ved de kommende udvidelser af datacentret, siger Kristian Kofoed-Solheim, nordisk salgsdirektør hos Bulk Data Centers.

Bulk Data Centers har i dag har land samt option på yderligere land til at kunne udvide deres coloaction aktiviteter i Esbjerg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093