23948sdkhjf

Nu sker det: Quantafuel er begyndt at grave i Esbjerg

En milepæl blev sat i går i Esbjerg, da genanvendelsesvirksomheden Quantafuel - der vandt Plastprisen 2022 -  satte første spadestik til den nye fabrik i Esbjerg, der kommer til at koste 600 millioner kroner.

Dermed har den norske virksomhed påbegyndt det fabriksanlæg, der samlet vil beløbe sig til 1,5 milliarder kroner.

Byggepladsen blev officielt indviet i går tirsdag med repræsentanter fra Resource Denmark og fabriksanlæggets ejere - Quantafuel ASA og franske Eurazeo SE.

Esbjergs borgmester Jesper Frost (V) sagde:

- Med Esbjergs ambitioner om at være en bæredygtig energimetropol og et mål om at være CO2-neutral i 2030 er det fantastisk at kunne byde velkommen til en virksomhed, der har potentiale til at hjælpe med en af de mest essentielle klimaudfordringer. På denne måde vi med ny teknologi sortere plastaffald korrekt, skabe værdi og vise den retning, vi som samfund gerne vil gå, sagde han.

I følge Quantafuels pressemeddelelse sagde Erik Rynning, Quantafuels projektdirektør og formand for Ressource Denmark:

- Der er et stort behov for sortering af plastaffald i Danmark, og vi er glade for, at vores anlæg kan bidrage til, at Danmark kan nå sine genanvendelsesmål. Sorteringsanlægget kommer til at kunne sortere op til 160.000 tons blandet plastaffald årligt til genanvendelse. Vi er taknemmelige for den støtte vi har fået fra både Esbjerg Kommune, lokale virksomheder og samarbejdspartnere. Sammen kommer vi til at gøre en kæmpe forskel.

Anlægget skal stå færdig i slutningen af 2023 og vil beskæftige 50 mennesker.

Video fra Quantafuel

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142