23948sdkhjf

Ørsted køber fransk/tysk onshoreforretning

Ørsted har mandag afsluttet købet af 100 procent af egenkapitalen i Ostwind. der udvikler, ejer og driver landvind- og solenergiprojekter i Tyskland og Frankrig.

Aftalen er baseret på en værdiansættelse af Ostwind på 689 millioner euro. Dette inkluderer finansielle forpligtigelser i projekterne og selskaberne.

Med købet af Ostwind træder Ørsted ind på de store vækstmarkeder inden for vedvarende energi på land i Tyskland og Frankrig, og købet vil øge Ørsteds tilstedeværelse inden for vedvarende energi på land i Europa markant.

Sammen med købet af Brookfield Renewables landvindforretning i Irland og Storbritannien i 2021 og det nylige indtog på det spanske marked for vedvarende energi på land omfatter Ørsteds Onshore-forretning nu det amerikanske marked og fire af de største vækstmarkeder i Europa i stor skala.

Ostwind aktiv i mere end 20 år

Ostwind, der har hovedsæde i Regensburg i Tyskland og i Strasbourg i Frankrig, udvikler, opfører og driver landvindmølleparker og solcelleanlæg. 

Virksomheden har været aktiv inden for udvikling af landvind i mere end 20 år og står bag en lang række idriftsatte energiprojekter med en samlet kapacitet på mere end 1 GW på tværs af de to lande. 

I dag har Ostwind en portefølje på 152 MW i drift og under opførelse, ca. 526 MW i den sidste del af udviklingsfasen og en udviklingsportefølje på ca. 1 GW. 

Virksomheden drives af et fuldt integreret team på 115 medarbejdere fordelt på ni lokale kontorer i Tyskland og Frankrig.

Øget tilstedeværelse i Europa

Handlen er i tråd med Ørsteds strategi om at øge selskabets tilstedeværelse i Europa yderligere. Ørsted gik ind på markedet for vedvarende energi på land i 2018 og har siden da udvidet sin Onshore-forretning betydeligt. 

I dag har Ørsted en portefølje af vind- og solenergiprojekter på 4,8 GW i drift og under opførelse i både USA og Europa ud over Ostwind-porteføljen, og selskabet er dermed godt på vej til at nå sit mål om en samlet global kapacitet på 17,5 GW inden for vedvarende energi på land i 2030.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094