23948sdkhjf

Så meget vil investorerne give for en megawatt

Ny analyse viser, hvad investorerne er villige til at betale per megawatt i forskellige faser af etableringen af solcelleparker.
Investorer er i stigende grad interesserede i at investere i vedvarende energi. Men hvor meget bør de egentlig betale for en megawatt?

På baggrund af data fra 69 globale transaktioner, har Deloitte udarbejdet en analyse, der viser, hvad investorer har været villige til at betale for en megawatt i solcelleparker, når de er under projektering, når de er under opførelse, og når de er fuldt installeret.

Analysen viser, at investorerne er villige til at betale cirka 100.000 euro ekstra for en megawatt, når de er under opførelse, end når solcelleparkerne er under projektering.

- Investorerne kan blandt andet bruge tallene fra analysen som en syretest på deres investeringer. Det svarer til, at du i et husbyggeri ikke blot har prisen på byggematerialerne, arbejdslønnen og så videre, men at du nu også får en forventet salgspris til forskellige tidspunkter i byggeprojektet baseret på tal fra sammenlignelige handler, siger director i Deloitte Troels Ellemose Lorentzen.

10 procent fald i prisen på installeret kapacitet
- Det er vigtigt at kende den gennemsnitlige pris igennem et projektforløb og dermed have en indikation på værdien i de forskellige udviklingsstadier, når du investerer i disse meget store projekter. I modsætning til eksempelvis projekter indenfor offshore vind, hvor vi kan se betydelige værdier i de tidlige udviklingsstadier, ser vi for solcelleparker først en værdiskabelse meget sent i et projekt. Analysen viser også, at prisen på installeret kapacitet er faldet cirka ti procent det seneste år, siger Troels Ellemose Lorentzen.

Når blandt andre institutionelle investorer skal vurdere, om investeringen i solcelleparker i forskellige faser er prisen værd, foretager de ofte en fundamental analyse af forventninger til blandt andet elpriser, producerede megawatt timer, etc. Tallene i den analyse bliver ofte målt op imod nøgletal fra få, andre transaktioner. Ved hjælp af et stort antal transaktioner og regressionsanalyse har Deloitte nu udarbejdet en model, der som den første af sin art med meget stor sikkerhed kan give svaret.

Kilde: Deloitte

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172