23948sdkhjf

100.000 husstande med træpillefyr har ikke fået del i regeringens varmehjælp

I Danmark er der rundt regnet 100.000 husstande, der har træpillefyr som opvarmningskilde.

Men selv om disse varmekunder kan se ind i en fyringssæson, hvor prisen på træpiller er mere end fordoblet, er der indtil videre ikke hjælp at hente fra politikerne på Christiansborg.

Det skriver Finans.

Kristian Pihl Lorentzen (V) har bedt klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) oplyse, hvilke initiativer regeringen har sat i værk i forhold til de skyhøje priser og en truende mangel på træpiller.

- Vi følger forsyningssituationen nøje og har i tæt dialog med branchen igangsat et arbejde for at afdække problemets omfang og afsøge eventuelle handlemuligheder, lyder Dan Jørgensens svar ifølge Finans.

Mens der ikke er konkrete håndsrækninger til varmekunderne med træpillefyr, har 411.206 varmekunder med og uden gasfyr netop fået udbetalt 6000 kroner til hjælp med varmeregninger udløst af gasprisens himmelflugt.

Ekstraordinær varmehjælp

  • Den 8. august modtog 411.206 varmekunder hver 6.000 kroner skattefrit i ekstraordinær varmehjælp.
  • Modtagerne af hjælpen er husstande, der opvarmes af gasfyr, ligger i et fjernvarmeområde med en gasandel over 65 pct. eller en kombination af gas og varmepumper, som giver samme prisstigninger.
  • Husstande med el-radiatorer eller varmepumper som primær varmekilde med en tilsvarende prisstigning er også omfattet af aftalen.
  • Kilde: Varmeaftale
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078