23948sdkhjf

Energiselskab risikerer retssag efter opsigelse af fastprisaftale

Det har faldet mange kunder for brystet, at SK Energi har valgt at suspendere deres fastprisaftale.

Kunderne har valgt sådan en aftale for at undgå pludselig prisstigninger på el. Administrerende direktør Henrik Birch mener dog, energiselskabet har loven på deres side i forhold til opsigelserne, som han hele tiden har kaldt beklagelig, men nødvendig.

Men en kunde, som Sjællandske Nyheder har talt med, tvivler på den retslige vurdering.

- Jeg mener, at det er ulovligt, det, som de har gjort. Der stod, at man ikke skulle være nervøs uanset, hvordan markedet ændrede sig, og at aftalen med os (fastpriskunder, red. ) havde forrang. Så ja, jeg er vred på dem, det kan jeg godt sige dig. Faktisk er jeg godt gal i skralden, siger Frank Pedersen, der i foråret underskrev en fastprisaftale med energiselskabet på både gas og el.

Han vil derfor føre en retssag, hvis ikke SK Energi omgør beslutningen.

Lovligt eller ikke lovligt?

Både Forbrugerrådet Tænk og Green Power Danmark har overfor DR vurderet, at det er en lovlig manøvre fra SK Energi. Det skyldes, at der i leveringsbestemmelserne står, at selskabet gerne må ændre på kontraktbetingelserne, hvis kunderne bliver varslet tre måneder i forvejen.

Sjællandske Nyheder skriver ligeledes, at klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har svaret folketingsmedlem René Christensen, at energiselskabets ageren er lovlig. Det begrunder han også med Tre-måneders varslet, der blev indført i 2011.

Ewii har overfor Energy-Supply afvist, at det koldingske energiselskab kunne finde på lignende manøvre. På spørgsmål om, hvorvidt de kunne finde på at opsige aftalerne, svarede direktør Lars Bonderup Bjørn:

- Nu er det jo teoretisk, men hvis priserne løber op, så vil værktøjet slet og ret være at stoppe med at sælge fastprisaftaler.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.08