23948sdkhjf

Milliardhjælp til energiselskaber på vej

Den danske regering vil sikre landets energiselskaber og har derfor i dag lavet en aftale, der kan holde hånden under de danske forbrugere, de danske el-selskaber og dermed sikre forsyningssikkerheden. 

- Et sted hvor vi kan se en ustabilitet er et pres fra de stigende priser og hvis de priser fortsætter deres himmelflugt, kan energiselskaberne komme i problemer. De risikerer at knække nakken og kommer der færre spillere på markedet så vil priserne stige endnu mere, siger erhvervsminister Simon Kollerup og tilføjer: 

- Risikoen kan være, at der ikke længere vil være strøm i stikkontakten. Det havde vi ikke forestillet os.  

Derfor har et bredt flertal i folketinget indgået en aftale, der skal sikre stabiliteten på elmarkedet. Det skal skærme forbrugerne og understøtte forsyningssikkerheden. 

- Vi udsteder en statsgaranti på 100 milliarder kroner til de danske energiselskaber, fortæller Simon Kollerup og tilføjer: 

- Pengene skal fungere som et sikkerhedsnet under elforsyningen. Jeg vil gerne understrege det vigtige i, at det at vi handler nu, er at vi sikrer elmarkedet på sigt. At vi sikrer at vi ikke kommer til at stå uden strøm, siger Simon Kollerup. 

Statsgaranti

Aftalen betyder, at selskaberne vil kunne få statsgaranti på banklån, hvis de får brug for at skaffe store pengebeløb her og nu, skriver Ritzau.

Lånerammen vil dække 80 procent af energiselskabernes nyudlån, mens en långiver skal dække minimum 20 procent.

Elselskaberne skal betale for at bruge ordningen. Prisen bliver sat efter, hvad banken vurderer, risikoen ved lånet er. En del af beløbet vil gå til staten som betaling for den risiko, garantien medfører.

Ordningen er blevet inspireret af Sverige, der for nylig har indført en lignende ordning, skriver Ritzau.

Regeringen, Venstre, SF, De Radikale, De Konservative, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Moderaterne står bag garantien.


Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11