23948sdkhjf

Boring efter skifergas rykker nærmere

Nu har det franske energiselskab Total E&P udpeget stedet, hvor selskabet inden årets udgang forventer at begynde prøveboringen efter skifergas. Nu mangler kun de sidste tilladelser.
Konsortiet bag en kommende prøveboring efter skifergas i Nordjylland, har nu indgået aftale med en landmand i Frederikshavns Kommune om, at prøveboringen skal foregå på en mark lige vest for Dybvad. Det skriver Nordjyske.dk.

Hvis ellers boreprojektet får de sidste tilladelser i henhold til blandt andet planloven, undergrundsloven og naturbeskyttelsesloven, så forventer konsortiet – der består af det franske energiselskab Total E&P og den danske stats olie- og gasselskab Nordsøfonden – at begynde at bore i slutningen af året.

Udvinding først i 2020
De geologiske lag af alunskifer, der måske indeholder gas, ligger i tre-fire kilometers dybde. For at nå gassen anvender olieselskabet en kontroversiel boremetode, der bliver kaldt ’fracking’ - hydraulisk frakturering. Metoden, der er forbudt i flere lande – blandt andet i Frankrig, hvor Total har sit hovedsæde - anvender store mængder kemikalier og udgør derfor en potentiel risiko for miljøet.
Går det så godt som selskabet håber, kan der være reserver svarende til flere gange Nordsøens, skriver Nordjyske.dk. Men det er dog langt fra givet.

Efterforskningsboringen skal vise, om udvindingspotentialet af gas er til stede i den nordjyske undergrund. Er det tilfældet forventes en egentlig udvinding først at finde sted fra 2020.

Ifølge Nordjyske.dk vil boreprojektet kræve et arbejdsområde på 100 kvadratmeter plus de nødvendige tilkørselsveje for tung kørsel. Projektet vil desuden beskæftige omkring 50 fagfolk og cirka ti lokale håndværkere.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078