23948sdkhjf

Gigantrederi opretter grøn energifond på 11 mia. kroner

Gigantrederiet CMA CGM har netop oprettet en fond på 11 milliarder kroner, der skal fremskynde energiomstillingen inden for shipping og logistik

I bestræbelserne på at udfase CO2-udslippet i 2050 har rederiet CMA CGM oprettet en fond på 11 mia. kroner, der skal accelerere forløbet. Fonden skal blandt andet udvikle energibesparende og energieffektive løsninger på tværs af alle organisationens aktiviteter.

Det gælder fx produktion af nye brændstoffer samt bidrage til at støtte en global innovationsplatform i samarbejde med blandt andet det akademiske miljø, store virksomheder, SMV'er og nystartede virksomheder.

- Denne fond vil sætte os i stand til at foretage betydelige investeringer i innovative projekter for at dekarbonisere vores forretning. Vi har allokeret de nødvendige ressourcer til at accelerere vores energiomstilling og for hele shipping- og logistikbranchen, siger Rodolphe Saadé, formand og administrerende direktør for CMA CGM Group, i en meddelelse om etableringen af fonden.

Ud over udvikling og produktion af grønne brændsler vil fonden også se på. hvordan CO2-aftrykket fra ​selskabets ​havneterminaler, lagre og lastbilflåder, der blandt andet skal elektricifiseres.

CMA CGM har desuden købt sig ind i udviklingsselskabet Neoline, der skal bygge en prototype på et sejldrevet fragtskib, der skal betjene to transatlantiske ruter inden udgangen af ​​2024. Selskabet vil også støtte udviklingen af SeaOrbiter, der er en prototype på et havforskningsfartøj og flydende oceanografisk laboratorium.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094