23948sdkhjf

Mærsk-topchef vil nu selv med på den grønne bølge

Mærsk vil nu deltage mere aktivt i den grønne omstilling blandt andet gennem investeringer i vind-og solenergi, fortæller adm. dir. Søren Skou

Rederiet A.P. Møller-Mærsk vil nu investere direkte i den grønne omstilling i fx vind- og solenergi blandt andet for at sikre selskabets egne forsyninger af grøn energi til selskabets flåde. Det oplyser adm. direktør, Søren Skou, til Børsen.

- Man kommer formentlig til at se A.P. Møller-Mærsk investere direkte i sådan nogle projekter for at få dem i gang. Ellers kommer det ikke til at ske. Vi er fuldt overbevist om, at vi har en klimakrise. Vi ved, at vi er en ikke ubetydelig del af problemet, og derfor ønsker vi også at være en del af løsningen, fortalte han på Børsen Bæredygtig Summit.

Til Børsen oplyser Søren Skou, at selskabet årligt udleder mere CO2 end hele staten Danmark.

Mærsk har sat som mål at være CO2-neutral i 2040 og har på det seneste investeret betydeligt i blandt andet grønne tankanlæg, der kan levere grønne brændsler til selskabets skibe centrale steder i verden. Disse anlæg har brug for grøn energi fra sol og vind, der kan omdanne grøn strøm til grønt brændstof.

- Hvis vi skal kunne købe grønne brændstoffer til vores skibe, så er vi nødt til at agere fødselshjælper, siger Søren Skou til Børsen.

Det kan blandt andet ske ved investering i vindmølleparker og solcelleparker, men rederiet har også indgået aftaler om levering af grønne brændstoffer til fast pris.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109