23948sdkhjf

GEUS på jagt efter underjordisk CO2-lager

I løbet af den seneste måned og frem til oktober 2022 undersøges undergrunden i området mellem Kalundborg, Holbæk og Sorø. Målet er at få mere viden om, hvorvidt området kan være egnet til lagring af CO2.

Det oplyser GEUS på sin hjemmeside. 

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget vedtog i juni 2021 en køreplan for lagring af CO2. Den inkluderer undersøgelser af potentielle lagringslokaliteter i den danske undergrund.

Som en del af dette undersøges de dybere geologiske strukturer mellem Kalundborg, Holbæk og Sorø nu, da undergrunden her forventes at være egnet til lagring af CO. 

Mini-lastbiler på vejene

Undersøgelsen foregår på den måde, at to mini-lastbiler stopper på vejene hver tiende meter og udsender vibrationer, som tilbagekastes af lagene i undergrunden og opfanges af geofoner – en form for mikrofoner, der lægges på og ved vejen.

Den seismiske undersøgelse gennemføres af Uppsala Universitet med assistance fra studerende fra Københavns og Uppsala Universitet. Cowi er ansvarlig for kommunikation, tilladelser med videre.

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) har projektansvaret for undersøgelserne af de potentielle lagringslokaliteter.

Sådan lagres CO2 i undergrunden (CCS)

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Se nøgletal for:
Læs mere om: CO2-lager
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.598