23948sdkhjf

Flere elbiler til Region Hovedstaden

Fra 1. oktober og halvandet år frem får cirka 200 familier mulighed for at være testpiloter på 35 elbiler, når projekt ”Test-en-elbil” udvides i Region Hovedstaden.
”Test-en-elbil” kører allerede i Gentofte og Høje-Taastrup kommuner, men med regionsrådets beslutning om at skyde 3,2 millioner kroner i projektet, bliver yderligere tre kommuner og tre hospitaler en del af projektet.

Det drejer sig om Fredensborg, Gribskov og Hillerød kommuner samt Rigshospitalet, Hvidovre og Herlev Hospital, hvis borgere og ansatte frem til marts 2014 skal teste elbilerne.

Skal indsamle viden og erfaring
- Det vi helt konkret bruger ”Test-en-elbil”-projektet til, er at indsamle så meget viden og erfaring som muligt, så vi kan få klarlagt, hvilke elbiler der skal satses på, hvilke opladningstyper, der fungerer bedst, og hvordan de helt praktisk fungerer for almindelige familier, siger Lars Gaardhøj (S), der er formand for Region Hovedstadens miljø- og grøn vækstudvalg.

Region Hovedstaden kan derefter på baggrund af den viden og de erfaringer, der opsamles i projektet, rådgive alle kommuner i regionen og dermed lette deres overgang til elbiler.

- Vi står i de kommende år over for at omlægge vores transportformer. Det sviner alt for meget med benzin- og dieseldrevne biler, så vi må vi tænke nyt. Vi vil derfor satse massivt på at få elbiler introduceret i Hovedstadsregionen, og dette projekt er blot et af flere tiltag, vi vil tage for at lykkes med ambitionen, siger Lars Gaardhøj.

Et af målene i Region Hovedstadens klimastrategi er, at der i 2015 skal køre 12.000 elbiler rundt i Region Hovedstaden.

Værd at vide
”Test-en-elbil”-projektet gennemføres i samarbejde med CLEVER A/S, der er en af Danmarks førende elbil-operatører og leverer strøm til mere end 400 elbiler på de danske landeveje.

Ved hjælp af 175 elbiler, 1.400 testfamilier, 175.000 opladninger og mere end fire millioner kørte kilometer er målet med ”Test-en-elbil” at sikre, at elbilen bliver en del af danskernes fremtidige valg af transportmiddel.

De 35 elbiler, der indgår i projektet i Region Hovedstaden, fordeles på baggrund af ansøgninger fra familier og ansatte i de tre kommuner og på de tre hospitaler, der får mulighed for at teste elbilerne i perioder på to til tre måneder af gangen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094