23948sdkhjf

Siemens Gamesas topchef tog imod statsministeren på nordjysk vingefabrik

Onsdag var statsminister Mette Frederiksen i Aalborg, og et af punkterne på dagsprogrammet var besøg på Siemens Gamesas vingefabrik.

Vindmølleproducentens CEO, tyske Jochen Eickholt, var selv taget til Aalborg for at byde statsministeren velkommen.

Mette Frederiksen fik en rundtur på fabrikken, hvor hun blandt andet kunne se nærmere på en af Siemens Gamesas nyeste innovationer; det såkaldte RecycleBlade, der er en 100 procent genanvendelig vinge.

Herefter var der tid til at tale om vindmølleindustriens udfordringer.

- Jeg delte min overbevisning med statsministeren om, at europæiske regeringer må træffe afgørende foranstaltninger for at adressere den presserende klimakrise, hjælpe os med at opnå de europæiske, grønne energiomstillings-mål og bevare hele den europæiske vindenergiindustri, skriver Jochen Eickholt om besøget på sin LinkedIn-profil.

Han havde en række punkter, der skal gøre vindindustrien mere robust. Blandt andet vil han gerne kompensere industrien for inflation i de kontrakter, der er indgået, forenkle godkendelsesprocedurerne for nye projekter, sikre at auktioner over nye projekter ikke udelukkende vurderes på pris, udbygge elinfrastrukturen i Europa, og sikre en handelsaftale for grøn energiteknologi på EU-niveau.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157