23948sdkhjf

Solcellebranchen efterlyser kvalitetstjek af solcelleanlæg

Der er intet, der beskytter forbrugerne mod dårlige produkter på solcellemarkedet – derfor opfordrer solcellebranchen nu myndighederne til hurtigst muligt at etablere en form for kvalitets-ordning.
- Vi vil ikke have, at enkelte dårlige anlæg skal ødelægge hele solcellemarkedet – som vi oplevede det med varmepumperne, hvor billige, dårlige produkter kom til at ødelægge markedet for de seriøse varmepumpeproducenter, siger chefkonsulent Søren Rise fra Tekniq til Ingeniøren. Søren Rise er også bestyrelsesmedlem i Dansk Solcelleforening.

På baggrund af tal fra Energinet.dk, forventer foreningen, at der alene i 2012 vil blive installeret over 20.000 solcelleanlæg med en størrelse under 6 kW.

Der er i dag forskellige former for positivlister og godkendelser inden for varmepumper, hvidevarer og små vindmøller til private, som skal sikre kunderne en vis kvalitet. Lignende ordninger eksisterer imidlertid ikke på solcelleområdet til trods for, at der er tale om en kompliceret teknologi og en større investering. Det skriver Ingeniøren.

- Hverken forbrugere eller elinstallatører har nogen mulighed for at sikre sig, at kvaliteten af solcellemoduler og invertere er i orden, så længe der ikke findes nogen form for godkendelsesordning for solcelleanlæg, siger Søren Rise til Ingeniøren.

Bolden ligger hos Energistyrelsen
Siden starten af årets har solcellebranchen været i dialog med Go’ Energi, som administrerede andre lignende ordninger, om at etablere en kvalitetsplatform for solcelleanlæg, men siden Go’ Energi blev nedlagt, er initiativerne lagt ind under Energistyrelsen.

I Energistyrelsen oplyser projektleder Mads Lindevall Kristiansen over for Ingeniøren, at Energistyrelsen er i gang med at analysere aktiviteterne i Go’ Energi – herunder en særlig analyse af netop Go’ Energis positivlister og mærkeordninger - med henblik på at se, hvordan disse aktiviteter spiller sammen med Energistyrelsens øvrige aktiviteter.

- Før disse analyser er afsluttet til oktober, kan vi ikke sige noget om, hvad der kommer til at ske på solcelleområdet, siger han til Ingeniøren
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125