23948sdkhjf

Eurowind Energy går efter at udvide stor hybridpark

Knap er der meldt færdigt arbejde på Eurowind Energys projekt Veddum Kær Energipark før ønsket om en udvidelse af parken presser sig på. 

Lige nu består energiparken af ni Vestas-møller af typen V136 4,2 MW og en solcellepark bestående af 26.324 solcellemoduler. Hele molevitten blev indviet i maj.

- Vi arbejder allerede på en udvidelse af parkens solcelleanlæg, fortæller Joachim Steenstrup, kommunikations- og presseansvarlig hos Eurowind Energy.

Parkens solcelleanlæg strækker sig i dag over 18 hektar og har en kapacitet på 15 MW.

Nu skal der altså lægges yderligere til.

- Vi vil gerne have 40-45 hektar sol - omkring 30-40 MW i alt. Vi har stadig noget ledig kapacitet i vores transformerstation på 65 MVA, siger Joachim Steenstrup.

Dermed kræver en udvidelse ikke den helt store investering, da de nye solceller blot kan kobles på den allerede eksisterende transformerstation. 

Parken er et af de første danske projekter, hvor sol og vind deler om samme nettilslutning. Parken, som den står nu, er budgetteret til at producere ca. 144 millioner kWh om året.

Eurowind Energy er i øjeblikket i dialog med lodsejere og kommunen, men der er endnu ikke indsendt en officiel ansøgning om udvidelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11