23948sdkhjf

Efterspørgsel på varmepumper: Stigende gaspriser giver travlhed hos Nærvarme Danmark

De vestlige landes sanktioner mod Rusland i kølvandet på landets invasion af Ukraine har sendt prisen på gas i vejret. Det har skabt en kæmpe stigning i efterspørgslen på luft til vand varmepumper.

Og det giver sved på panden hos Nærvarme Danmark A/S, som rundt regnet har fået seks gange så mange bestillinger på luft til vand varmepumper i forhold til samme periode sidste år. Det oplyser Helle Damm-Henrichsen, chef for Nærvarme Danmark A/S.

- Ved at skifte over til en varmepumpe er der penge at hente for de fleste danske familier. Hvor meget afhænger blandt andet af husets areal, den nuværende varmekilde, det generelle varmebehov, samt hvilken elaftale familien har siger Helle Damm-Henrichsen.

Økonomisk udfordring - men en investering i klimaet

Hun peger på, at det kan være en økonomisk udfordring for mange husstande at få installeret en varmepumpe. Det koster i omegnen af 100.000-130.000 kroner, og hertil skal der lægges løbende udgifter til drift og vedligehold.

Nærvarme Danmark A/S tilbyder derfor en abonnementsordning, som gør det mere økonomisk overskueligt at investere i en varmepumpe.

- Det er nemlig ikke alle familier og husstande, der lige har omkring 100.000 kr. liggende, og det er heller ikke alle, der kan eller vil optage et lån til betaling af installationen, siger Helle Damm-Henrichsen, der tilføjer, at en varmepumpe er en klimavenlig opvarmningsmetode, og derfor er en langsigtet investering i klimaet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125