23948sdkhjf

Hesselø Havvindmøllepark holder flyttedag

Hesselø Havvindmøllepark flytter.

Regeringen , Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne har med Klimaaftale om grøn strøm og varme af 25. juni 2022 besluttet, at havmølleparken flyttes til et område syd for det oprindelige Hesselø-område.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Den politiske aftale om den nye placering sker på baggrund af en ny finscreening, som Energistyrelsen har fået udarbejdet af Cowi. Finscreeningen, som blev offentliggjort den 11. maj 2022, viser bl.a., at området syd for det oprindelige Hesselø-område er et godt alternativ, da havbunden vurderes at være bedre egnet til opstilling af parken.

På den nye placering forventes Hesselø Havvindmøllepark at kunne begynde at levere strøm til danske husholdninger fra 2028 og stå helt færdig i 2029.

Om Hesselø Havmøllepark

  • Hesselø Havvindmøllepark er den anden havmøllepark, der blev aftalt med energiaftalen fra 2018. Med klimaaftalen fra 2020 blev det besluttet, at udbuddet og etableringen af parken skulle fremrykkes.
  • Parken skal stå færdig ved udgangen af 2029.
  • Hesselø Havvindmøllepark skal ligge i Kattegat nord for Sjælland og bliver på mellem 800-1.200 MW. Der må leveres max 1.000 MW til elnettet via tilslutningspunktet i Hovegård, der ligger ca. 50 km. fra kysten. 
  • De 200 MW ekstra kapacitet kan opstilleren udnytte som såkaldt ”overplanting” til optimering af designet af park og kabler.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078