23948sdkhjf

DSB og Better Energy indgår elkøbsaftale

DSB har indgået en elkøbsaftale med Better Energy, som fra 2023 leverer, hvad der svarer til strømforbruget for de tre største togstationer i Danmark: Københavns Hovedbanegård, Aarhus Banegård og Fredericia Banegård.

Aftalen betyder, at DSB fra 1. januar 2023 aftager 5 GWh (eller 5.000 MWh om året). Det svarer til cirka 10 procent af strømforbruget for DSB’s bygninger.

- Vi er meget glade for den nye aftale mellem DSB og Better Energy. Vi ønsker aktivt at fremskynde den grønne omstilling i Danmark og har et mål om at blive en CO2-neutral virksomhed i 2030. Med aftalen bidrager vi til en hurtigere omlægning til grøn strøm i Danmark og udbygger dermed togets position som en af de mest bæredygtige rejseformer, siger bæredygtighedschef i DSB Aske Wieth-Knudsen.

Solcellerne etableres uden statsstøtte

Aftalen indebærer, at Better Energy opfører en ny dansk solcellepark. Solcelleparken skal opføres i Stevning ved Sønderborg og færdigbygges i løbet af 2022.

Med en kapacitet på 35 GWh vil solcelleparken levere grøn strøm svarende til det årlige elforbrug hos ca. 22.500 danskere. Desuden vil solcellerne blive etableret på markedsvilkår uden statsstøtte.

- Jernbanen er en af de mest bæredygtige transportformer. Men der er stadig betydelig plads til forbedring. Det demonstrerer DSB ved at indgå i en elkøbsaftale med Better Energy om at aftage strøm fra en ny solcellepark. Det er et aktivt valg, der bidrager til at gøre vores elnet grønnere med ny vedvarende energikapacitet samtidig med, at DSB omlægger til grøn energi som et led i deres bæredygtighedsstrategi, siger Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079