23948sdkhjf

Vattenfall vælger Thorsminde Havn til havmølleprojekt

Det svenske energiselskab Vattenfall vælger Thorsminde Havn som knudepunkt for byggeriet af havmølleparkerne Vesterhav Nord og Syd

Det er under to måneder siden, at Thorsminde Havn kunne afsløre, at det tyske energiselskab RWE ville bruge havnen som servicehavn for vindmølleparken Thor i Nordsøen, som skal stå færdig i 2027. Nu kan Thorsminde Havn så oplyse, at det svenske energiselskab Vattenfall Vindkraft har valgt samme havn som base for byggeledelsen i forbindelse med anlæggelsen af havmølleparkerne Vesterhav Syd og Nord, som skal stå færdig i slutningen af 2023. Dermed kommer der endnu mere aktivitet på havnen i Thorsminde, allerede fra slutningen af 2022.

- Bedst som vi syntes, at vi med etableringen af RWE i Thorsminde havde opnået det størst tænkelige, så betyder Vattenfalls beslutning om, at Thorsminde Havn også skal være basehavn for dem, at vi har følelsen af, at der er landet endnu en appelsin i turbanen. Vi er i den grad styrkede i troen på, at vi kan transformere Thorsminde fra fiskerihavn til også at være en energihavn, fortæller Poul Willadsen, bestyrelsesformand for Thorsminde Havn i forbindelse med aftalen.

Byggeledelse på havnen skal koordinere og styre opførelsen af havmølleparkerne og råde over en til to mandskabsfartøjer, der også får hjemhavn i Thorsminde.

Vattenfalls danske landechef, Anne Mette Traberg, forklarer om placeringen af basen i Thorsminde:

- Thorsminde har virkelig placeret sig på landkortet for havvind. Vi er glade for at komme til byen - i første omgang i 2022-23, mens vi bygger Vesterhav-parkerne. Det er en god start for havnen, før Thor-parken skal serviceres, siger hun.

Fakta: Vesterhav Syd og Nord

  • Vesterhav Syd og Nord er en del af Energiaftalen 2012, som blev indgået med et bredt politisk flertal i Folketinget
  • Den samlede effekt bliver 344 MW, heraf 168 MW fra Vesterhav Syd og 176 MW fra Vesterhav Nord.
  • El-produktionen kan dække flere end 350.000 danske husstandes årlige forbrug.
  • Havvindmølleparkerne vil bestå af henholdsvis 20 og 21 møller, som hver har en kapacitet på 8,4 MW.
  • Byggeledelsen er placeret i Thorsminde med kontor og mandskabsbåde.
  • De 20 møller i Vesterhav Syd-parken er placeret mellem 9 og 10 km. fra kysten nordvest for Hvide Sande
  • De 21 møller i Vesterhav Nord-parken er placeret mellem 5,5 og 8,4 km. fra kysten vest for Harboøre.

Vattenfall

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078