23948sdkhjf

LED-producent nomineret til international klimapris

Den vestjyske LED-producent, Neoline, er sammen med tre andre jyske cleantechvirksomheder gået videre til fase 2 i kampen om at modtage den præstigefyldte ’Later Stage Award.’
I alt 225 virksomheder fra hele verden har nået fase 2 i den internationale konkurrence. Her i blandt er de tre vestjyske cleantechvirksomheder Neoline A/S, Alfred Priess A/S og Lontech Solutions A/S.

Prisen tildeles af GCCA (Global Cleantech Cluster Association), som er et stort internationalt samlingspunkt for klimaklynger, og som medlem har ClimateCircle i Holstebro fået muligheden for at nominere lokale medlemmer. Vinderen, der vil få tildelt prisen ’Later Stage Award’, har i særlig grad bevist sit produkts markedsberettigelse og vil med prisen opnå international anerkendelse og opmærksomhed.

Med banebrydende løsninger inden for henholdsvis LED-lysrør, energineutral gadebelysning og energieffektivisering vil de danske repræsentanter vække opmærksomhed i konkurrencen.

- Vi har i Danmark helt særlige kompetencer i at tænke og producere bæredygtige løsninger. Det er da dejligt, at der i det store udland er opmærksomhed omkring de cleantechvirksomheder, der er i Vestjylland, og jeg ser med spænding frem til at modtage dommernes vurdering af virksomhederne, siger John Sohn, direktør i interesseorganisationen ClimateCircle, som med udgangspunkt i Nupark profilerer cleantechvirksomheder i Holstebro Kommune.

Investeringspotentialet i fokus
Forude ligger nu et stort arbejde med at gennemgå de mange hundrede nominerede grønne virksomheder.

De 30 dommere, der skal vurdere de nominerede og finde den rette vinder, er globale specialister inden for cleantech. Deres fokus i bedømmelsen vil være de enkeltes investeringspotentiale og vurderingen vil løbe frem til den 12. november 2012, hvor vinderen udpeges til konferencen ’International Clean Energy’ i Savannah, Georgia, USA.

Shawn Lesser, der er partner i Watershed Capital Group, USA, og co-founder af GCCA, der uddeler prisen, forklarer:

- For at vinde en ’Later Stage Award’ skal en virksomhed udvise innovativ ånd og have skabt en succes på hjemmemarkedet, der hurtigt og omkostningseffektivt kan udbredes på et internationalt marked.

De nominerede virksomheder bedømmes inden for kategorierne, Bioenergi, Energilagring, Belysning/Energieffektivisering, Smart Grid/Bæredygtig IT, Solenergi, Bølge- og vandenergi, Transport, Affaldshåndtering, Håndtering af vand og Vindenergi.

Fakta om de tre vestjyske virksomheder
Neoline A/S er en helt ny virksomhed, der producerer LEDrør, der udfordrer eksisterende globale konkurrenter med rørenes store strømbesparelser. Desuden kan rørene installeres direkte i eksisterende armaturer.

Alfred Priess A/S udvikler og producerer arkitekttegnede belysningsmaster, rørmaster, gittermaster, transformerstationer og teknikhuse med co2-neutrale energiløsninger, bl.a. via solceller. Den første fabrik blev opført i 1921 i Vinderup og beskæftiger i dag 140 medarbejdere.

Lontech Solutions A/S tilbyder en softwareløsning til virksomheder, som vil nedbringe energiforbrug. Løsningen tildeler virksomhedsledere detaljeret og kontinuerlig information omkring virksomheden eller dens systemer, f.eks. til produktion. Denne viden kan bruges til at optimere forretningen og reducere energiomkostninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125