23948sdkhjf

Kredsløb kom positivt ud af 2021

En effektiv drift og stigende priser på engrossalg af el påvirker resultatet i den rigtige retning.

Ressource- og forsyningsselskabet Kredsløb kan gøre positiv status på regnskabsåret 2021. Det på trods af et turbulent år med coronapandemi.

Selskabets omsætning i 2021 udgør knap 1,9 milliarder kroner. Årets resultat efter skat blev 21 millioner kroner.

For Kredsløb-koncernen betød en effektiv drift således, at der var færre omkostninger til varmekøb og driften for selskabet samt ekstraordinært høje indtægter på engrossalg af el, end forhåndsprognoserne foreskrev, og dermed, at 230 millioner kroner blev frigjort til blandt andet at påvirke de kommende varmetakster i positiv retning.

De stigende priser på engrossalg af el har især haft sin indvirkning på resultatet.

- For at lykkes på den lange bane med vores kerneopgaver, er det helt centralt, at vi også har mulighed for at investere i ny teknologi, flere kompetencer og nye energiprojekter, der er medvirkende til at sikre en høj forsyningssikkerhed, gøre fjernvarmen endnu grønnere og medvirke til stabile priser til gavn for kunderne, fortæller Bjarne Munk Jensen, administrerende direktør i Kredsløb og fortsætter:

- Selvom de ekstraordinære høje elpriser selvfølgelig er en omkostning i flere henseender på forbrugerniveau, er de samtidig med til at sikre en lavere fremstillingspris på fjernvarmen og påvirker dermed varmeprisen i positiv retning, siger Bjarne Munk Jensen.

Varmepriser sænkes

Helt konkret kunne kunderne nyde godt af stabile varmepriser samtidig med, at man kunne sænke priserne, for hvad der svarer til 1968 kroner for en standardkunde for 2022.

I 2021 tog Kredsløb skridt i den grønne omstilling. Der blev blandt andet lavet en aftale om at erstatte det sidste kul, der bruges i absolutte spidslastsituationer med en ny elkedel, og vejen blev endelig banet for at kunne præsentere planerne om EU’s største geotermiske anlæg, der skal forsyne Aarhus med lokal grøn varme fra undergrunden.

Endelig blev der dannet grundlag for at etablere et nyt selskab til at imødekomme den stigende efterspørgsel på afkøling og optimering af indeklimaet i større bygninger via fjernkøling.

Corona gav mere husholdningsaffald

Coronapandemien betød imidlertid markant øget produktion af affald i særligt husholdningerne, og dermed højere omkostninger til indsamling og behandling af affald og ressourcer end forventet, ligesom materialeomkostningerne var stigende, som det ellers er tilfældet på verdensmarkedet.

- Mange flere har opholdt sig inden for hjemmets fire vægge i coronatiden, og det har medført betydeligt mere affald og resurser, der skulle håndteres, ligesom vi oplevede en stor stigning af antal besøgende på vores genbrugsstationer. Uagtet den øgede aktivitet har det været vigtigt for os at sikre de bedste betingelser for at komme af med sit affald og holde resurserne i kredsløb så længe som muligt, siger Bjarne Munk Jensen.

Kredsløb Holding A/S
Regnskabsår 2021
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning 1.884
Bruttofortjeneste 0,102
Årets resultat 20,834
Egenkapital 149,794
Kilde: CVR

Se nøgletal og flere artikler om:
Læs mere om: kredsløb
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125