23948sdkhjf

PtX-anlæg er kommet et skridt tættere på i Aabenraa Kommune

Bolig- og Planstyrelsen har givet grønt lys til at fortsætte planerne om et PtX-anlæg i Kassø.

Vejen er nu banet for et PtX-anlæg i Kassø i Aabenraa Kommune.

Bolig- og Planstyrelsen har nu givet Aabenraa Kommune mulighed for at fortsætte arbejdet med et anlæg i Kassø. Her har den danske virksomhed for vind- og solprojekter, European Energy, allerede søgt om tilladelser på området.

Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Jeg er meget glad for, at tilladelsen fra ministeren nu er i hus, så vi kan fortsætte den proces, vi har i gang i området. Jan Riber Jakobsen, borgmester, Aabenraa Kommune

Begejstret borgmester

Konkret har indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen givet tilladelse til, at der kan planlægges lokalplan og eventuel opførelse i et afgrænset areal i Kassø.

Det vækker begejstring hos borgmester i Aabenraa Kommune Jan Riber Jakobsen.

- Jeg er meget glad for, at tilladelsen fra ministeren nu er i hus, så vi kan fortsætte den proces, vi har i gang i området. Muligheden for et PtX-anlæg er til stede, og det taler ind i den i forvejen grønne dagsorden, vi har i Aabenraa Kommune, hvor vi er langt med den grønne omstilling, både når det gælder biogas, strømproduktion og PtX, siger borgmester Jan Riber Jakobsen.

Brændsel kan skibes ud fra Aabenraa og Ensted

Han forklarer, at European Energy allerede har budt sig til på arealet. Samtidig har Mærsk og European Energy et samarbejde om en del af det grønne brændsel, som kan produceres på anlægget. Det brændsel kan skibes ud fra Aabenraa Havn og Ensted Havn.

PtX-anlægget bruges til at omdanne elektricitet fra eksempelvis solcelleanlæg til andre former for grøn energi som brint eller metanol, der senere kan bruges som brændsel til eksempelvis skibe.

- Jeg glæder mig til at dykke ned i den videre proces med arbejdet med lokalplanen for Kassø. Vi har sagen på det førstkommende udvalgsmøde i juni, og der ser jeg frem til at se nærmere på mulighederne for at bidrage markant til den grønne omstilling, siger formand for Plan, Teknik & Miljøudvalget i Aabenraa Kommune, Dorte Soll.

Læs mere om: PtX
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125