23948sdkhjf

Se kortet: Biogasanlæg nummer 53 er koblet på det danske gasnet

Evida har netop tilsluttet biogasanlæg nummer 53 til det danske gassystem. Anlægget, som ligger tæt ved motorvejsafkørsel 73 Kliplev, skal levere biogas ud i det sønderjyske gasnet til gavn for gasforbrugerne og den grønne omstilling.

- Vi arbejder for den grønne omstilling og er derfor glade for at kunne tilslutte endnu et biogasanlæg til gassystemet. Sønderjylland er et af de områder, hvor der udbygges mest med biogas i disse år, og som dermed bidrager til at gennemføre en omstilling af gasforbruget væk fra naturgas, siger Peter Kristensen, strategi- og udviklingsdirektør i Evida.

Sustainable Bio Solutions (SBS) ejer biogasanlægget, som er opført og drives af Bigadan, og når anlægget er i fuld drift, kan det hver time levere 6.000 m3 bio-metan ind i gassystemet. Det svarer på årsbasis til gasforbruget i cirka 29.000 parcelhuse.

To parallelle ledninger forbinder biogasanlægget med gasnettet. Den ene ledning leder gassen ind i gasnettet omkring Tinglev by. Den anden ledning fortsætter mod Bolderslev, hvor en kompressorstation hæver trykket på gassen, så den kan sendes ind i det overordnede gastransmissionsnet og fordeles længere ud i landet.

Lige nu udgør biogas mere end 25% af gassen i gasnettet, og andelen er stigende.

Ifølge Energistyrelsens fremskrivninger vil biogas i 2025 kunne dække, hvad der svarer til 38 procent af gasforbruget herhjemme.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094