23948sdkhjf

SE køber vindmøller i Billund

Energiselskabet har indgået aftale om køb af otte nye vindmøller i Billund Kommune med en samlet nominel effekt på 24 MW.
Møllerne er typen Vestas V112 3,0 MW, og det er det lokale firma Best Energy i Grindsted, som står for opførelsen af vindmøllerne. Direktør Bent Stubkjær fra Best Energy udtrykker stor tilfredshed med SE som køber af vindmøllerne:

- Det har for os været vigtigt, at de fremtidige ejere af møllerne har en lokal forankring og med SE’s mange andelshavere i Billund Kommune kan vi med glæde konstatere, at møllerne har fået et lokalt ejerskab, udtaler Bent Stubkjær.

Glæder sig til at tilbyde vindstrøm
De første møller forventes at kunne gå i drift allerede i december 2012, og det er målet, at SE inden udgangen af 2015 kan tilbyde vindstrøm fra cirka 25 etablerede vindmøller. Netop etablering af en grøn energiproduktion er en vigtig del af SE’s forretningsplan for 2015 og en vigtig del af SE’s vision om at tage et stort samfundsmæssigt ansvar for det energisystem, der skal sikre, at Danmark i 2050 kan være fri for brugen af fossile brændsler.

- Vi glæder os til, at vi kan rejse de første møller og ikke mindst til, at vi kan tilbyde vores erhvervskunder vindstrøm, der bidrager til at udfase de fossile brændsler i det danske energisystem, forklarer Per Munk Jensen, underdirektør i SE med ansvar for produktion af vedvarende energi.

SE’s nye møller vil samlet set producere cirka 70 mio. kWh årligt, hvilket svarer til cirka 20.000 boligers elforbrug. Møllerne forventes at komme i drift i perioden fra december 2012 til marts 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079