23948sdkhjf

To danske virksomheder går sammen om totalløsning til landstrøm

SH Group og Vikingegaarden vil i et nyt samarbejde, som de selv udtrykker det; sætte turbo på den grønne omstilling i danske havne og lette arbejdsdagen for både besætninger og havnepersonale.

Det skriver SH Group i en pressemeddelelse.

Skibsfart og havnedrift står for 3-4 pct. af den globale CO2-udledning. I Danmark har branchen for længst taget sin del af ansvaret på sig og er i fuld gang med den grønne omstilling: Danske havne stiler mod at være CO2-neutrale i 2030. Og den rejse vil de to partnere, der tilsammen tilbyder totalløsninger til installation og drift af landstrøm, nu gøre betydeligt lettere at gennemføre, lyder det i meddelelsen.

Beregninger fra Vikingegaarden viser, at CO2-udledningerne typisk kan reduceres med op til 88 pct. med landstrøm. Desuden kan partikel- og støjforurening reduceres, og afhængigt af priserne på el og diesel kan landstrøm give store økonomiske besparelser for skibsejerne.

- Det er faktisk en totalløsning på mere end én måde, bemærker Business Development Manager Jacob Sørensen fra SH Group.

- Sammen med Vikingegaarden kan vi levere en turnkey-løsning, hvor det hele er med i prisen – og som bidrager til bedre og grønnere drift på snart sagt alle parametre, fremhæver han.

Placeret i containere

De to virksomheder producerer komplette containerbaserede landstrømsløsninger, der står for at levere strømmen til skibe og kraner. SH Group kan endvidere også varetage installationsarbejdet på skibe, der endnu ikke har stik til landstrøm.

Imens leverer Vikingegaardens Green Harbor Technology-afdeling IT-systemer, der registrerer strømforbruget nøjagtigt. Besætningerne kan let få adgang til systemet døgnet rundt via en mobilapp, der giver et godt overblik over forbruget, og havnepersonalet kan hurtigt hente forbrugsdata ind i økonomisystemet og fakturere for strømforbruget.

- Vi sørger for det hele – fra at opstille containerne på havnen, give kaptajnen let adgang til at hente strøm og hjælpe havnekontoret med at fakturere hver eneste kilowatt korrekt, siger Ulrik Østergaard fra Vikingegaarden.

Ifølge de to virksomheder giver totalløsningen mange fordele. Containerne giver høj fleksibilitet, da de kan flyttes efter behov med en gaffeltruck. Fleksibiliteten gælder også på software-siden: Når man først er oprettet i systemet, har man adgang til det døgnet rundt få landstrøm i alle havne, der benytter systemet.

Selv om løsningen styres via internettet, kan systemet levere strøm, selv hvis internetforbindelsen er nede. Det sikrer mod utilsigtede driftsafbrydelser ombord og giver øget sikkerhed for brugerne. SH Group er repræsenteret i flere danske havne, hvilket sikrer hurtig adgang til kompetent teknisk service på containere og ladesystemer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095