23948sdkhjf

Tidligere Dansk Byggeri-direktør hædret med nystiftet energipris

I anledning af jubilæumsåret her i 2022 har Energiforum Danmark indstiftet en ny pris – 40-års jubilæumsprisen. Den går til Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri og nuværende seniorrådgiver i tænketanken Concito.

Prisen gives ikke for et konkret projekt eller en specifik indsats. Jubilæumsprisen er i stedet en belønning for et langt sejt træk, der har haft betydning for den grønne omstilling, særligt i byggeriet.

- Netop sådan et langt træk har Michael H. Nielsen taget. Lige fra hans mangeårige arbejde i Dansk Byggeri har han aktivt påvirket og understøttet byggeriets rolle i den grønne omstilling. Listen over tiltag, som prisvinderen har været med til at initiere, er lang og taler direkte ind i Energiforum Danmarks agenda: at bygninger med intelligent energiudnyttelse og rum til trivsel bliver kernen i fremtidens helhedstænkte, fossilfrie samfund, siger formanden for Energiforum Danmark, Heine Knudsen i en pressemeddelelse.

Prisvinderens slogan er særdeles handlingsorienteret: ”Det bedste udtryk for holdning – er handling!”

Tilbage i midt-nullerne var Michael H, Nielsen en central person i arbejdet med nyorienteringen af bygningsreglementets energikrav, hvor det i et konstruktivt samarbejde mellem politikere, centraladministration og byggebranchen lykkedes at orientere bygningsreglementet mod såkaldte funktionskrav og med en strategi, hvor ambitiøse energirammer blev meldt ud i god tid, før de blev til normative krav i bygningsreglementet. En proces der over de efterfølgende 15 år førte til en markant reduktion af energiforbruget i nybyggeri og en tilsvarende markant øget innovation.

Han havde også en finger med i spillet, da den frivillige bæredygtighedsklasse blev lanceret på samme måde som branachen bidrog med konkrete forslag til CO2-reduktioner via Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren. Og så har han været med til at støtte, at ord blev til handling med sit store engagement i Videncenter for Energibesparelser i bygninger og Videncenter for Cirkulær økonomi i byggeriet.

Efter sammenlægningen af Dansk Byggeri med DI har Michael H. Nielsen i dag valgt at hellige sig det passionsdrevne arbejde for den grønne omstilling. Det foregår via netværksarbejde på tværs af byggeriets værdikæde og via en række bestyrelsesposter i for eksempel We Build Denmark, Danvak og i en stilling som seniorrådgiver i tænketanken Concito.

- Jeg er stolt og meget beæret over at modtage Energiforum Danmarks Jubilæumspris. Den grønne omstilling og byggeriets rolle har været en hjertesag for mig gennem mange år, og jeg har altid været drevet af, at branchen bød sig til med løsninger på centrale samfundsudfordringer. Ikke mindst klimadagsordenen har placeret byggeriet som en væsentlig aktør i forhold til at leverere konkrete løsninger. Det er lykkedes via et bredt samarbejde i branchen, som jeg er glad for at have været en del af, og som jeg håber også at kunne bidrage til i fremtiden, udtaler Michael H. Nielsen i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093