23948sdkhjf

Russisk exit kommer til at koste Topsoe 10 procent af omsætningen

Tilbage i marts annoncerede Haldor Topsoe, at man ikke ville tage nye russiske ordrer ind, og at virksomhedens kontor i Moskva som udgangspunkt skulle arbejde med salg til kunder i andre østeuropæiske lande. Det skriver Børsen.

Nu går man skridtet videre og lukker kontoret i Moskva, og forsøger samtidig at komme ud af alle eksisterende kontrakter med russiske kunder.

Ifølge koncernchef Roeland Baan er det faktisk lykkedes Topsoe at annullere en stor del af de russiske kontrakter, men enkelte ender formentlig med at skulle leveres som aftalt. Det skyldes ifølge koncernchefen, at en voldgiftssag ved kontraktbrud kan få uoverskuelige konsekvenser for den nordsjællandske virksomhed.

- I nogle kontrakter er forpligtelserne ubegrænsede. Det betyder, at kunden kan påstå, at de har tabt forretning for de næste 20 år, og ingen voldgiftsret vil afgøre sagen til vores fordel, hvis kunden juridisk har ret, bare fordi det handler om Rusland. Det vil ikke ske. Det er vigtigt at være bevidst om. For intet bliver bedre af, at Topsoe går konkurs, siger Roeland Baan til Børsen.

Han estimerer at Topsoe vil miste omkring 500-600 millioner kroner i omsætning i 2022 og 700 millioner kroner i 2023 som følge af fravalget af russiske og russisk-relaterede kunder.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/topsoe-forsoger-at-komme-helt-ud-af-russiske-kontrakter?b_source=seneste-nyt&b_medium=row_1&b_campaign=list_57

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063