23948sdkhjf

Her har de svaret klar: Alle gaskunder kan få fjernvarme

I Høje Taastrup Kommune har man svaret klar til gaskunderne i kommunen. Ja, i kan få fjernvarme senest i 2025.

Det fortæller Høje Taastrup Kommune i en pressemeddelelse.

I Høje-Taastrup blev det, længe før stigende gaspriser og Ukraine-krise, lagt ind i kommunens klimaplan at udfase de tilbageværende gasområder, der omfatter cirka 2.500 boliger.

- Fjernvarme har i flere år været en helt central del af Høje-Taastrup kommunes energiplanlægning og klimaindsats, siger Michael Ziegler, borgmester i Høje Taastrup Kommune.

- Vi har derfor arbejdet fremsynet i samarbejde med Høje-Taastrup Fjernvarme med at udbrede fjernvarme i kommunen, herunder at konvertere eksisterende gasområder. Her i maj skal byrådet behandle et projektforslag for fjernvarme i Høje-Taastrup Landsby og dermed vil alle naturgasområder i Høje-Taastrup Kommune være udlagt til fjernvarme, siger borgmesteren.

Slut med naturgas allerede i 2025

Dermed kan kommunen og Høje Taastrup Fjernvarme slå fast, at senest i 2025 kan alle boliger, som i dag forsynes med naturgas, være koblet på fjernvarmenettet.

- Da Folketinget i januar 2021 ændrede projektbekendtgørelsen, så samfundsøkonomien i fjernvarme skulle sammenlignes med individuelle varmepumper og ikke længere med naturgas, kunne vi se, at det var muligt at udrulle fjernvarme i disse områder, siger Nils Olsen, formand for Høje Taastrup Fjernvarme.

- Vi begyndte med det samme at forberede planlægning af udrulning af fjernvarme til de resterende gasområder i kommunen, hvilket også er i henhold til kommunens klimaplan 2030. Det betød, at vi allerede i sommeren 2021 begyndte at grave fjernvarmerør ned for at konvertere naturgas i Hedehusene. Det er også vigtigt for mig at understrege, at det også er godt for de eksisterende fjernvarmekunder, at endnu flere bliver koblet på fjernvarmen, siger formanden.

Midlertidige løsninger

Udbygningen af fjernvarmenettet i Hedehusene og Fløng fortsætter frem til 2025. Sideløbende udfører Høje Taastrup Fjernvarme i 2023-25 planlagt udrulning i Sengeløse og Høje Taastrup Landsby.

- Alle beboere i de pågældende områder er informeret om, at de kan få fjernvarme. Og hvis de står med et akut behov – for eksempel et gasfyr, der er brudt sammen – kan vi også hjælpe med midlertidige løsninger, indtil vi er fremme med den endelige løsning, siger Nils Olsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093