23948sdkhjf

Medie: Husejere skal have klar besked om fjernvarme i 2022

Ifølge udspil skal husejere med gas- eller oliefyr have brev i år om mulighed for fjernvarme, skriver TV 2.

Alle husejere med gas- eller oliefyr skal senest ved årets udgang have fået et brev med klar besked om, hvorvidt de kan få fjernvarme eller ej.

Det er en del af regeringens nye udspil, "Danmark kan mere II", som præsenteres tirsdag klokken 09.00. Det erfarer TV 2.

Der er i dag omkring 400.000 private husstande, som har gasfyr. De skal altså over på en anden energikilde.

Ifølge brancheorganisationen Dansk Fjernvarme vil omkring to tredjedele - over 250.000 husstande - kunne få tilbud om fjernvarme.

Resten kan eksempelvis købe en varmepumpe.

Brevet til husejerne skal ifølge TV 2 indeholde informationer om støttemuligheder. Mediet kender ikke til detaljer i en eventuel støtteordning, lyder det.

Af brevet skal det også fremgå, hvordan man bliver tilkoblet, hvornår man skal beslutte sig, og hvilke midlertidige løsninger man kan få, hvis fjernvarmen ikke udrulles hurtigt.

Det fremgår også af regeringens udspil, at kommunerne i 2022 skal udarbejde planer for grøn varme i de områder, der nu er forsynede med gas, skriver TV 2.

Det kan være ved for eksempel at skifte til fjernvarme eller eldrevne varmepumper.

Ifølge Energistyrelsen er det knap 65 procent af danske boliger, der får eller kan få varme via fjernvarme.

Bor man i et område med fjernvarme, løber det i en hovedledning i vejen. Dermed kan man omlægge til det.

Er der ikke etableret en hovedledning i ens område, skal det lokale fjernvarmeværk og kommunen beslutte at udvide forsyningen i området.

Tidligere mandag kunne DR skrive, at et andet forslag i udspillet er en firedobling af produktionen af grøn strøm fra solceller og vindmøller på land frem mod 2030.

SF og Venstre foreslog mandag i et fælles energiudspil, at landets husstande dropper gasfyr og får varmepumper og fjernvarme i stedet.

Ifølge TV 2 er det regeringens ambition, at naturgas udfases inden 2028, hvor de sidste fjernvarmeprojekter skal være afsluttet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125