23948sdkhjf

Opkøb og frasalg har præget EWIIs 2021

Et strategisk vigtigt år.

Sådan betegner ledelsen i EWII år 2021, der var præget af en række frasalg og opkøb. Nu er regnskabet gjort op, og der er udpræget glæde på ledelsesgangen.

- Vi er meget tilfredse med resultatet i år. Det er summen af en fokuseret og flot arbejdsindsats på alle niveauer i koncernens forretningsområder, siger administrerende direktør for EWII-koncernen Lars Bonderup Bjørn.

EWII oplyser, at overskuddet er det næsthøjste nogensinde, dog uden at sætte et konkret tal på.

Blandt de mange opkøbt tæller en ejerandel af firmaet Zapp ApS, der forhandler ladestandere til elbiler.  

Desuden købte EWII bornholmske El-net Øst A/S på Bornholm i september, og ved årets udgang tog koncernen et strategisk vigtigt skridt fra at være lokal aktør på bredbåndsmarkedet til at være landsdækkende. Det skete ved købet af majoriteten af bredbåndsudbyderen Kviknet.dk ApS.

EWII udviklede også i 2021 et samarbejde med den japanske energi-gigant, Tokyo Gas, og kunne i januar 2022 offentliggøre, at koncernen sammen med Tokyo Gas har etableret developerselskabet TOWII Renewables.

Udover opkøbene valgte koncernen samtidig at frasælge selskabets udenlandske vindmøller i Tyskland og Sverige, samt sine ejerandele i Energi Danmark A/S og Digizuite A/S.

- 2021 har været et stort strategisk udviklingsår, hvor vi har fået skabt forudsætninger for bedre at kunne udnytte mulighederne på energi- og bredbåndsmarkedet, siger Lars Bonderup Bjørn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094