23948sdkhjf

To forsyningsselskaber slår sig sammen

Selskaberne NK Forsyning og SK Forsyning slår sig pr. 25. maj sammen og danner et fælles serviceselskab. De to forsyningsselskaber håndterer drikkevand, spildevand, elforsyning og gadebelysning i hhv. Slagelse og Næstved kommuner. 

Årsagen til foreningen er fremtidens krav om forsyningssikkerhed samt til den grønne omstilling. Krav, der er svære at nå i mål med, når man er et lille selskab. Og derfor fordobler man nu kræfterne, oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

Der er allerede valgt formand for det nye selskab. Det bliver Anders Gjesing, der er byrådsmedlem i Næstved for Socialdemokratiet. Han bliver samtidig formand for de fire selskaber under NK-Forsyning, fremgår det af en pressemeddelelse. 

Det fælles selskab kommer til at beskæftige omkring 200 medarbejdere. Serviceselskabet skal fremover servicere de to koncerner, som tilsammen omsætter for omkring 800 millioner kroner.

- Med dette skridt og styrkelsen af vort samarbejde på forsyningsområdet har vi truffet en vigtig beslutning om at følge med udviklingen inden for forsyningssektoren og gjort vore to forsyningsvirksomheder endnu mere robuste, effektive og dermed fremtidssikre, siger Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune.

Knud Vincents, borgmester i Slagelse Kommune supplerer:

- Det er ingen hemmelighed, at der bliver færre og færre forsyningsvirksomheder i Danmark. Det er en tendens, vi har set længe. Nu har vi indledt et tillidsfuldt og konstruktivt samarbejde, som måske på lidt længere sigt kan blive kimen til noget endnu større, siger han.

Nuværende formand i NK Forsyning Niels True forlader foretagenet, mens formand for SK Forsyning Ole Drost bliver næstformand i den nye fælles konstellation. 

Fakta: 

  • Det nye serviceselskab stiftes den 25. maj 2022. Alle nuværende ansatte i NK- og SK-koncernen ansættes i det nye selskab. Selskabet skal servicere de to koncerner og vil beskæftige omkring 200 medarbejdere.
  • Bestyrelserne i NK-Forsyning og SK Forsyning har den 24. marts 2022 godkendt hele det formelle grundlag for samarbejdet og det nye selskab.
  • Selskabet ejes af de 2 forsyningskoncerner NK-Forsyning og SK Forsyning med 50 % hver. Bestyrelsen på 8 medlemmer består af 4 fra hver forsyningskoncern. Heraf udgør de 2 forsyningskoncerners formænd og næstformænd halvdelen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125