23948sdkhjf

Gevaldigt pres på elnettet skal afhjælpes af intelligent styring

Ifølge Dansk Energi vil der i de kommende år især i Trekantsområdet komme pres på elnettet, da der vil komme flere elbiler på vejene.

Det stigende behov for strøm stiger altså kraftigt i disse år og sætter elnettet under gevaldigt pres.

- Presset, som man allerede nu oplever i eksempelvis Trekantsområdet, afhjælpes ikke alene ved at skabe incitamenter til ’nethensyn’ ved ladning i hjemmet eller en fleksibilitetsbørs til erhvervslivet. Det kræver også intelligent styring af strømmen på ladningsstedet, siger Michael Olsen, der er Business Development Manager e-Mobility hos Schneider Electric.

Elnettet i Trekantsområdet er udbygning de næste knap 10 år, men et stigende strømforbrug hos såvel elbilejere, ejerforeninger som virksomheder vil inden da sætte områdets kapacitet under et enormt pres inden udbygningen når at blive færdig.

Det kræver derfor, at man ikke kun udvider kapaciteten af elnettet, men også tænker i, hvordan man effektivisere kan styre forbruget nu og samtidig optimere forbruget i fremtiden.

- Man skal tænke i forvaltning af sit energiforbrug. Det er især vigtigt for et område med mange virksomheder, store boligområder samt tæt trafik fra fx pendlere – og det er særdeles vigtigt i et område som Trekantsområdet med stor vækst i industri og i tilflytningen af borgere, siger Søren Jochimsen, der er direktør for elinstallatøren El-Team Vest.

Styring af kapaciteten

Hos bilforhandleren, P. Christensen, i Kolding har man taget konsekvensen af de mulige kapacitetsproblemer på elnettet i Trekantsområdet og netop tænkt fremtidssikring og styring af sit forbrug ind i en nylig ombygning.

Man har netop udbygget sin ladekapacitet, da man som en del af virksomhedens egen grønne omstilling ville sikre lademulighed til sine mange elbiler. Ombygningen betød en øget belastning på strømforbruget, og derfor havde man brug for en måde at styre forbruget, så kapaciteten ikke blev påvirket negativt andre steder i organisationen – fx i showroomet eller på værkstederne. Det fik man med men såkaldt ’intelligent styring-installation’. 

- Vi ser bæredygtighed i vores forretning som et fundamentalt konkurrenceparameter, og det gælder både driften og i forhold til vores medarbejdere. Samtidig skal vi være sikre på, at vi ikke bremser vores vækst i denne grønne omstillingsfase. Vores forretning og vores omstilling kræver stadig mere energi, så vi har valgt at fremtidssikre vores behov ved at vælge en løsning, som grundlæggende sikrer vores strømforbrug i dag og samtidig optimerer vores forbrug i morgen, siger kvalitetschef hos P. Christensen, Henrik Finn Sanderlund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142