23948sdkhjf

Seas-Nve opfører nyt kraftvarmeværk i Sorø

Værket fyres med lokalproduceret flis, er langt mere effektivt end hidtidige modeller og kan forsyne op til 90 procent af det nuværende kundegrundlag med fjernvarme.
Seas-Nve har indgået aftale om levering af en nyudviklet biomasseovn fra Dall Energy i forbindelse med opførelsen af energiselskabets nye kraftvarmeværk i det nordøstlige Sorø.

Det nye kraftvarmeværk kommer til at producere både el og fjernvarme, og et nyt ovn-design til biomasseforbrænding giver langt færre emissioner og højere effektivitet end de hidtil kendte biomasseanlæg.

- Seas-Nve vil gerne gå forrest og tage ansvar for et bedre miljø. Derfor er vi også glade for at være med til at opføre det nye kraftvarmeværk i Sorø, der bliver et af Danmarks grønneste. Sorø-værket er helt i tråd med den grønne omstilling til mere vedvarende energi i elnettet, som Seas-Nve er i gang med, forklarer net- og entreprisedirektør i Seas-Nve, Peter H.W. Iversen.

Tilbagebetalingstid på fem år
Også hos Dall Energy ser man frem til at tage det nye kraftvarmeværk i brug.

- Vi har store forventninger til det nye værk i Sorø, på grund af de store miljø- og driftsfordele. På værket tager vi en række nye teknologier i brug, som vi har udviklet gennem de sidste tre-fire år, så Sorø-ovnen vil have en række forbedrede egenskaber, fx endnu lavere NOx, siger Jens Dall Bentzsen, direktør for Dall Energy.

Det nye kraftvarmeværk ventes at løbe op i ca. 70 mio. kr. og støttes med 9 mio. kr. af Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). De resterende 61 mio. kr. finansieres over varmeregningen, og tilbagebetalingstiden ventes at blive fem år. Byggeriet ventes både påbegyndt og afsluttet i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078