23948sdkhjf

Ørsted vil udvikle flydende havvind i Spanien

Den spanske leverandør af energiløsninger Repsol og Ørsted går sammen om at udvikle projekter inden for flydende havvind i Spanien.

Ambitionen er at blive den førende udvikler af flydende havvind i Spanien. 

- Vi ser virkelig frem til at samarbejde med Repsol om at udforske mulighederne inden for flydende havvind i Spanien og drive kommercialiseringen af denne teknologi, som vil kunne udbrede havvind yderligere, fordi flydende fundamenter muliggør installation længere fra kysten og på dybere vand, siger Martin Neubert, viceadministrrende direktør i Ørsted i en pressemeddelelse.

Spanien har en målsætning om at installere 3 GW flydende havvind inden 2030. 

- Spanien har en af verdens største porteføljer af landvindmølleparker og solcelleanlæg, og ved udgangen af dette årti vil Spanien også producere grøn energi i stor skala fra flydende havvindmølleparker. Vi ser meget frem til at arbejde sammen med Repsol om at fremskynde Spaniens omstilling til vedvarende energi og samtidig skabe lokale arbejdspladser og investere i den spanske forsyningskæde, siger Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa hos Ørsted.

Spanien er ikke eneste sted i Europa, hvor Ørsted har kig på flydende havvind. Selskabet blev i januar valgt til at indgå i en optionsaftale om udvikling af 1 GW flydende havvind i et område ud for Skotlands nordøstlige kyst.

(Foto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094