23948sdkhjf

Ny runde af støtteordning til fjernvarmeværker: Se de opdaterede kriterier her

Forligskredsen bag Energiaftale 2018 har vedtaget regeringens forslag om, at der skal afholdes yderligere en ansøgningsrunde for Etableringsstøtteordningen. 

Ordningen yder støtte til fjernvarmeværker, der udfaser fossile brændsler til fordel for eldrevne varmepumper eller solvarmeanlæg.

I forbindelse med den kommende ansøgningsrunde justeres der på de nuværende støttekriterier, og det maksimale støtteniveauet hæves.

I 2021 blev der afholdt to ansøgningsrunder, hvor i alt 20 fjernvarmeværker modtog tilsagn om støtte på i alt 57 mio. kr. I den kommende runde kan der ydes støtte for op til 52 mio. kr. 

For at kunne ændre på ordningen, er det nødvendigt at ændre på den nuværende bekendtgørelse. Den nye bekendtgørelse forventes at træde i kraft 1. juli.

Det er forventningen, at puljen åbner i starten af efteråret og kan søges frem til udgangen af oktober 2022. 

De nye kriterier

I lyset af den nuværende fossile energikrise har forligskredsen besluttet, at der ændres på følgende fire kriterier i den hidtidige ordning: 

  • Kravet om at 50 pct. af varmeproduktionen i fjernvarmenettet skal være baseret på fossile brændsler reduceres til 25 pct.
  • Der kan ydes støtte til både varmepumper og solvarmeanlæg.
  • Det vil det være muligt at modtage støtte på 30 pct. af de støtteberettigede omkostninger – dog maksimalt 7,5 mio. kr.
  • Ansøgerne prioriteres efter størst CO2-fortrængning pr. støttekrone.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125