23948sdkhjf

Aprilsnar: Pedal-power, Viggoboat, kluddermor i ledningsnettet og klatrepark i havmøllepark

I dag er det den første april - Derfor skal du heller ikke tro på alt hvad du læser. 

Et par af de aprilsnarere, som er tikke ind kan du læse herunder.

Blue Energy og pedal power

Med stigende elpriser og usikkerhed i forsyningsnettet lancerer vi i samarbejde med Flex & Fit nu et nyt og banebrydende samarbejde, som skal sikre klimavenlig strøm til de danske forbrugere både nu og i fremtiden!, skriver Blue Energy i en pressemeddelelse. 

- Med Pedal Power kan vi udnytte en stor del af den energi, der udlades i fitnesscentrene hos Flex & Fit. Nærmere bestemt har vi fokus på den pedalkraft, der udlades via motionscykler til spinningtimer, individuelle træningspas mm. Helt lavpraktisk betyder det, at jo hårdere folk tramper i pedalerne, jo mere af denne helt rene og bæredygtige strøm kan vi tilbyde, fremgår det. 

- Løsningen var lige for fødderne af os i alle disse år, men først nu er vi i stand til rigtigt at udnytte den enorme energi, der udledes i Flex & Fits' fitnesscentre. Vi glæder os over, at denne nye teknologi endelig kommer danskerne til gavn!, siger direktør i Blue Energy, Martin Juul Møller.

Kilde: Blue Energy

Viggo slår til på vandtransport

Bølgerne går højt i tech- og mobilitets-virksomheden, Viggo. Viggos kunder har været vant til at kunne booke en taxi i app’en, som kom kørende. Det vil den dog ikke fremover. Den vil komme sejlende.

- Vi har valgt at droppe vores taxi’er på land. Vi har gjort alt, hvad vi kunne, for at få en god forretning op at køre. Og på nogle punkter har det da også været en stor succes. Men i takt med, at klimaforandringerne betyder højere vandstande, og at der er så stor konkurrence i taxi-branchen, har vi valgt at vores Viggobiler fremover skal være Viggo-både, fortæller Viggos CEO, Kenneth Herschel.

Netop Københavns Havn bliver centrum for Viggos taxi-flåde. Det vil dog også være muligt at booke en forudbestilling, hvis man befinder sig i andre havneområder. 

Bådene bliver 100 procent elektriske, da Viggo stadig har et mål om at bidrage til en grønnere omstilling og udlede mindst muligt CO2.

Kilde: Viggo

Kluddermor på ledningslinjen

I hovedkvarteret i Kolding hersker en nedtrykt stemning. Direktøren har netop orienteret medarbejderne om beslutningen om at kvitte spydspidsprojektet ”Fiber i Alt til Alle”, som bestyrelsen vedtog i sommeren 2019. En stor del af koncernen har været beskæftiget med at realisere det ambitiøse projekt siden da.

- Vi er selvsagt utroligt kede af det, både overfor bestyrelse, medarbejdere og borgere i Trekantområdet. Vores strategiske beslutning om at grave fiber ned i hele Trekantområdet, er en af de dyreste beslutninger, vi har taget i min tid som øverste leder i koncernen. Men ingen kunne forudsige denne konsekvens af digitaliseringen,” lyder det fra administrerende direktør i koncernen, Lars Bonderup Bjørn, der tiltrådte i 2018.

Efterhånden som både elnet, vandrør, kloakrør, fjernvarmerør og spildevandsrør plus det løse er vokset i antal i undergrunden, er de mange ledninger og rør begyndt at genere de andre infrastrukturer.

- Man kan sige det sådan, at ledningerne filtrer sig sammen og forstyrrer hinandens signaler. Det har været et stigende problem i en periode, og nu ser vi, at kablerne bliver ubrugelige, særligt i de meget befolkede områder, forklarer Lars Bonderup Bjørn.

Alle veje, der har indlagt fiber, skal således graves op igen, og det er et større logistisk arbejde at få det til at gå op.
Blandt andet har koncernen besluttet at ansætte fem gravemaskine-operatører, der af ressourcehensyn graver alle gaderne op med det samme.

Lars Bonderup Bjørn vurderer at tilbagerulningsprojektet vil tage omkring 12 -15 år.

Andel, klatreparken og Rødsand 2

Nu åbner verdens højeste go-high klatrepark på vores havvindmøllepark Rødsand 2!.

Sådan skriver energiselskabet Andel på Facebook. 

- Vi har besluttet, at vi skal have endnu mere ud af havvindmøllerne udover deres vigtige produktion af vedvarende energi. Derfor gøres parken nu til en go-high klatrepark.

Opsætningen af klatreparken starter i dag den 1. april. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078