23948sdkhjf

Stena Recycling investerer stort: Gør klar til boom i genbrug af elbils-batterier

Stena Recycling forventer at kunne tage sit nye danske center for genvinding af udtjente elbil-batterier i Farum i brug til maj.

Salget af elbiler accelererer, og derfor er Stena Recycling i fuld gang med at klargøre et nyt center i nordsjællandske Farum til modtagelse af blandt andet udtjente elbilbatterier.

Centeret vil få en startkapacitet på 1000 ton, og målet er 100 procent genanvendelse af batteriernes bestanddele af plast og metaller. Det gælder både de store litium-ion batteripakker og de traditionelle syre-bilbatterier.

Miljøgodkendelsen er på plads, og der er bestilt sikkerhedscontainere til batterierne samt et såkaldt afladersystem, der skal sikre, at batterierne tømmes for strøm inden håndtering.

En filialchef er ansat med spidskompetencer indenfor elektricitet og lederskab, som skal lede håndteringen og demonteringen af de udtjente batterier forsvarligt, fortæller ingeniør, batteriekspert og tovholder på projektet hos Stena Recycling, Louise Drue Andersen.

- Vi er lige nu i en installeringsfase af anlægget, der er bygget. Demontering af bilbatterier byder på en række udfordringer, og vores nye center skal kunne opbevare batterierne sikkert både dag og nat, idet især beskadigede litium-ion batterier udgør en brandfare. Vi dimensionerer anlægget med en ganske stor overkapacitet i starten, for vi er jo tidligt ude i forhold til udviklingen af markedet for elbiler. Men vi skal naturligvis være klar til det store rykind, som alle forventer, siger Louise Drue Andersen.

Centeret i Farum er en del af Stena Recycling koncernens investering på i alt 200 mio. kroner i batterihåndtering.

Du kan læse artiklen i sin fulde længde på Energy Supplys søsterportal Jern & Maskinindustrien.

Bemærk at det kræver abonnement

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11