23948sdkhjf

Welcon fordobler kapaciteten i Give

Den midtjyske producent af vindmølletårne sætter nu gang i en massiv udbygning. Det skriver Welcon på sin hjemmeside.

Det indbefatter 30.000 kvadratmeter nye bygninger og 45.000 kvadratmeter opbevaringsplads med hård overflade. Dermed når man samlet op på 100.000 kvadratmeter under tag og 180.000 kvadratmeter opbevaringsplads.

Udbygningen består af fire nye pladebearbejdnings- og svejseværksteder, et nyt stort overfladebehandlingsanlæg samt ekstra lager, kontorer og mandskabsfaciliteter. Det gør Welcon i stand til at producere de allerstørste offshore-tårne og Stiesdal flydende fundamenter.

Når udbygningen er færdig, vil Welcon have 15 svejselinjer og kapacitet til at producere 200.000 tons stål til tårne og 40.000 tons stål til flydende fundamenter om året.

De nye produktionslinjer er designet til lean-produktion med moderne og avanceret robotteknologi, både når det gælder svejsning og overfladebehandling.

- Masseproduktion og et effektivt produktionssetup er nøglefaktorer for at holde prisen på vindenergi nede. Med denne nye fabriksudvidelse bliver Welcon i stand til at øge kapaciteten og kapabiliteten markant og producere både de nutidige og fremtidige størrelse tårne og flydende fundamenter på en effektiv måde, skriver Welcon.

Selve byggeriet er startet i januar og vil efter planen være færdigt i september næste år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174