23948sdkhjf

Norlys valgte kapitalfonde fra: Ærgerligt lyder det fra Sass Larsen

I sidste uge solgte Norlys 35 procent af sin fiberforretning Norlys Tele. Køber var - efter en struktureret salgsproces - et konsortium bestående af den hollandske pensionsfond PGGM og den franske energikoncern EDFs investeringsselskab EDF Invest.

Alle selskaber var dog ikke velkomne til at byde på Norlys Tele, skriver Børsen. 

Topchef i Norlys Niels Duedahl fortæller til Børsen, at selskabet ikke har ønsket nogen kapitalfonde, da selskabet ikke har villet bøvle med diskussioner om skattely og utransperante ejerformer. Han slår samtidig fast, at Norlys har ønsket at indgå aftale med virksomheder, der arbejder under skattekonstruktioner, der passer til de danske forhold. 

Netop den holdning har fået Henrik Sass Larsen, direktør for kapitalfondenes brancheforening Aktive Ejere til at undres. 

Han forsikrer om at foreningens medlemmer arbejder efter et skattekodeks, der passer til danske forhold og at medlemmerne er forpligtigede til at overholde dette skattekodeks. 

Derfor ærgrer situationen ham også.

- Folk må jo gøre, som de selv vil. Men det er ærgerligt, hvis de bruger nogle argumenter, som ikke er rigtige. Men der har været mange underlige holdninger og mange underlige antagelser gennem tiden. Solidt oplysningsarbejde kan altid hjælpe til sagen, siger Henrik Sass Larsen.

I følge Børsens oplysninger blev de 35 procent af Norlys Tele solgt for 8 milliarder kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096